Početna Knjige Humanističke znanosti povijest drugi svjetski rat Tajni memoari: Hitlerov najopasniji komandos

Tajni memoari: Hitlerov najopasniji komandos

Autor: Skorzeny, Otto
Šifra: 424-18-4
Izdavač: Zagrebačka naklada, Zagreb
Godina izdanja: 2006

Puna knjižarska cijena: 95,00 kn

Naša cijena

70,00 kn

Vaša ušteda: 25,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,00 x 20,50 cm.
Opseg: 327 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Sadrži crno-bijele fotografije.

O knjizi:


"Mussolinijev osloboditelj", Otto Skorzeny, opisuje nam dramatične ratne operacije u kojima je sudjelovao od kada se u jesen 1942. teško bolestan vratio s Istočnog bojišta pa do poslijeratnih uspjeha u Južnoj Americi i Europi. Operacija koja ga je proslavila odigrava se u kolovozu 1943. godine kada s planinskog vrhunca u Apeninima oslobađa uhićenog talijanskog fašističkog vođu. Početkom 1944. boravi u Zagrebu i Beogradu kako bi sudjelovao u pri premama operacije "Konjićev skok" - desanta na Drvar. U Berlinu sa svojim komandosima pomažu SS-u u slamanju pobune poslije pokušaja puča nakon neuspjelog atentata na Hitlera. Otmicom Horthyjeva sina sprečava mađarsko vodstvo da pređe na stranu saveznika. U zimi 1944., u zadnjoj velikoj njemačkoj ofenzivi, Skorzenyjevi komandosi u savezničkim uniformama unose nered i zabunu u američkoj pozadini.
Skorzeny, oslobođen optužbe za ratni zločin, nikada nije krio svoje ratne pothvate, niti poricao svoju ulogu u njima. Nije ga smetalo što ga mediji povezuju sa Sadatom i zamje raju mu prijateljstvo s Peronima, i upravo je zbog svoje iskrenosti uvijek ostao zanimljiv javnosti. Ništa nije misti ficirao, a ako je ton njegovih zapisa ponekad hvalisav - to je u skladu s njegovom osobnošću.

"Tajne memoare" ne smije propustiti niti jedan štovatelj dokumentarnih ratnih kronika.Pogledajte sve od autora: Skorzeny, Otto
Pogledajte sve od nakladnika: Zagrebačka naklada, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / drugi svjetski rat


Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno