Sveslavenski zbornik

Autor: Skupina autora
Šifra: 1293-17-6
Izdavač: Zajednica slavenskih društava u Zagrebu
Godina izdanja: 1930

Dimenzije: 19,00 x 26,00 cm.
Opseg: 424 stranice.
Uvez: tvrdi, platneni; zlatotisak na korici i hrptu.

Na kraju knjige faksimil Hrvatskog glagolskog pisma bana Nikole Zrinjskoga.

Na latinici i ćirilici.

O tisućugodišnjici hrvatskoga kraljevstva.

Iz knjige:

Zajednica Slavenskih Društava u Zagrebu, osnovana u proljeću godine 1924. sa svrhom, da unapreduje slavensku kulturnu uzajamnost, odlučila je, da o tisućugodišnjici hrvatskoga kraljevstva (925.-1925.) izda spomenicu sastavljenu od književnih prinosa istaknutih predstavnika svega slavenskoga  svijeta.
Spomenica, kakvu je zamislila izdati Zajednica Slavenskih Društava, trebala je da nosi obilježje proslave jednoga značajnoga momenta iz prošlosti hrvatskoga naroda i da bude u isti mah izraz sveopćega nastojanja oko kulturne slavenske zajednice.
Na početku ljeta godine 1926. pozvala su društva, okupljena u Zajednici, svoje drugove u slavenskom svijetu, da dadu mišljenje o provedbi ove zamisli.
Odgovori su došli brzo - svi povoljni.
Tako je Zajednica Slavenskih Društava već u studenome iste godine upravila pozive istaknutijim kulturno-nacionalnim radnicima, pobornicima slavenske sloge i prijateljima hrvatskoga na­roda, da za »Sveslavenski Zbornik« pošalju svoje književne prinose, slobodnih tema, napisane na materinskim jezicima iz kojega god kulturnoga područja slavenskih naroda.Pogledajte sve od autora: Skupina autora
Pogledajte sve od nakladnika: Zajednica slavenskih društava u Zagrebu
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / hrvatska


Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno