Landsburg, Alan i Sally: Svemirska veza

Autor: Landsburg, Alan i Sally
Šifra: 963-21-37
Izdavač: Stvarnost, Zagreb
Godina izdanja: 1975

Dimenzije: 13,00 x 20,50 cm.
Opseg: 213 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Biblioteka Popularna nauka.

PORUKA IZ SVEMIRA?
U subotu 16. studenoga 1974. divovska radio-antena u Arecibu na Puerto Riku uputila je poruku prema dalekoj skupini zvijezda, poznatoj pod imenom Messier 13, na rubu Mliječnoga puta. Poruka putuje brzinom svjetlosti i trebat će joj 24.000 godina da stigne na cilj. Ona može biti pre­tvorena u televizijsku sliku, koja će promatračima objasniti da planetom Zemljom vladaju vrste čiji genetski sastav sjedinjuje kemijska molekula poznata kao deoksiribonu-kleinska kiselina - DNA.
Kada sam ispitivao ovu »poruku« imao sam neki čudno­vat osjećaj da sam je već prije vidio. I jesam ... vidio sam je u Toro Muerto u Andama, urezanu u stijenu prije 14.000 godina.
Ako smo mi poslali u prostor tajanstvenu poruku u kojoj je u nekoliko znakova i matematičkih simbola sadržano sve bitno znanje o nama, da li je bilo moguće da je neki pri­došli istraživač ostavio svoj vlastiti, veoma jasni, otisak na visoravni Toro Muerto?


Pogledajte sve od autora: Landsburg, Alan i Sally
Pogledajte sve od nakladnika: Stvarnost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Alternativa / samopomoć


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.