Početna Knjige Medicinske znanosti popularna medicina Sve o trudnoći i prvoj godini života djeteta

Sve o trudnoći i prvoj godini života djeteta

Autor: Johnson, Robert V. (glavni urednik)
Šifra: 980-19-73
Izdavač: Marjan knjiga, Split
Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 21,50 x 28,50 cm.
Opseg: 749 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Klinika Mayo.

Cjeloviti vodič za buduće roditelje.

Stručni ilustratori: Michael A. King, M. Alice McKinney i James D. Postier.

Fotografi: Mary T. Frantz, Joseph M. Kane i Randy J. Ziegler.

S poleđine knjige:
Već više od stoljeća zdravstveni stručnjaci na Klinici Mayo skrbe o dolasku bebe u obitelj. U životu obitelji rođenje djeteta najznačajniji je događaj.

Trudnoća
Budući roditelji saznat će kako odabrati medicinski nadzor, koji se prenatalni testovi moraju učiniti i zašto; što možete učiniti kod nekih uobičajenih tegoba u trudnoći; pravilna prehrana i redovite bezopasne vježbe u toku trudnoće; kako uravnotežiti posao i trudnoću; analiza po tromjesečjima o tome što očekivati u pojedinim fazama trudnoće. Posebni dio od osam stranica kolor-fotografije koje pokazuju razvoj bebe tijekom trudnoće.

Porod
Današnje metode porođaja objašnjene su u ovom dijelu u potpunosti, a detaljni opis trudova i poroda pomaže roditeljima da se unaprijed pripreme za taj događaj. Temeljita rasprava o prvim satima života djeteta daje odgovor na pitanje svakog roditelja: "Je li s mojom bebom sve u redu?" Prijevremeni porod, porod carskim rezom, komplikacije i usvajanje također su objašnjeni, a važno poglavlje u ovom dijelu knjige govori o zdravlju mlade majke nakon poroda.

Živjeti s vašom bebom i razumjeti je
Prvi mjeseci roditeljstva obično donose i radost i brige. Ovdje ćete naći jasna objašnjenja o svemu što je potrebno znati o hranjenju, umirivanju i igranju s djetetom, kao i postupcima kod uobičajenih bolesti ili u hitnim slučajevima.

Od partnerstva do roditeljstva: Obitelj se rađa
Dolazak bebe uvelike mijenja uloge i odnose u obitelji.
Ovaj odlomak knjige pomoć je majkama, očevima, djedovima i bakama, te starijoj djeci da ojačaju svoje veze kad očekuju dolazak novog malog člana obitelji u dom.

S više od 130 istaknutih suradnika s Klinike Mayo: opstetričara, kućnih liječnika, pedijatara, pedagoga, medicinskih sestara, dijetetičara, socijalnih radnika i drugih medicinskih specijalista, te mnogo roditelja-suradnika - ova izuzetna knjiga vrijedan je izvor informacija za sve buduće roditelje i mlade obitelji.


Pogledajte sve od autora: Johnson, Robert V. (glavni urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: Marjan knjiga, Split
Pogledajte sve iz područja: Medicinske znanosti / popularna medicina


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno