Početna Knjige Prirodne znanosti biologija Suvremena biološka načela

Winchester, A. M.: Suvremena biološka načela

Autor: Winchester, A. M.
Šifra: 827-02-1
Izdavač: Matica Hrvatska, Zagreb
Godina izdanja: 1973

Naša cijena

56,00 kn
70,00 kn

| € 7,43
€ 9,29

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 469 stranica.
Uvez: tvrdi, platneni.

IZ PREDGOVORA:
Današnja je generacija svjedok naglog povećanja biološkog znanja, naročito na području molekularne i stanične biologije. Nove tehnike proučavanja, kao što je korištenje elektronskog mikroskopa i radioaktivnih izotopa, omogućuju otkrića koja nadilaze i najoptimističkija očekivanja od prije nekoliko godina. U isto su vrijeme sve opsežniji nastavni planovi i programi sveučilišta doveli do sve većeg smanjivanja vremena određenog za kolegije iz biologije. Sve su češći kolegiji od jednog tromjesečja, jednog semestra ili skraćeni jednogodišnji kolegiji.
Ova je knjiga napisana da se zadovolji potreba za tekstom koji obuhvaća velika načela biologije u svjetlu suvremenih otkrića, a ipak sadrži toliko opisne biologije da ta načela budu smislena. Obuhvaćeni je materijal brižno odabran tako da veličina knjige može poslužiti za skraćene tečajeve, premda se može prilagoditi i duljim tečajevima pomoću dodatne literature.
Uvodna poglavlja na početku knjige pružaju studentu uvid u područje biologije. Iza njih dolaze poglavlja o molekularnoj osnovi života prikazanoj zajedno s teorijom o podrijetlu života na zemlji. Taj predmet logično vodi do stanične, zatim do organske i konačno do ekološke organizacije žive tvari, sve to povezano načelom homeostaze. Znatan je naglasak stavljen na radijacionu biologiju i genetiku u svakom od tih predmeta. Poglavlja o biljnom i životinjskom carstvu uključena su u uvodni dio. Nastavnik koji više voli da njegovi studenti ne prouče ta poglavlja u tančine, može ih lako izostaviti a da se ne prekine kontinuitet. Ipak taj dio knjige može poslužiti kao korisna referenca kad studenti naiđu na imena njima nepoznatih organizama ili taksonomskih skupina u drugim područjima svojih studija.
Obilato korištenje (crno-bijelih) fotografija i dijagrama kao ilustracija služi da se podstakne zanimanje studenata kao i da im se olakša razumijevanje određenog predmeta.

Vrlo dobro očuvan primjerak!


Pogledajte sve od autora: Winchester, A. M.
Pogledajte sve od nakladnika: Matica Hrvatska, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / biologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.