Početna Knjige Flora i fauna šumarstvo Šumska staništa i šumske zajednice u Hrvatskoj

Vukelić, J. et al.: Šumska staništa i šumske zajednice u Hrvatskoj

Autor: Vukelić, J. et al.
Šifra: 843-20-29
Izdavač: Državni zavod za zaštitu prirode, Zagreb
Godina izdanja: 2008

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 263 stranice.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Nacionalna ekološka mreža.

Autori: Joso Vukelić, Stjepan Mikac, Dario Baričević, Darko Bakšić, Roman Rosavec.

Iz predgovora:

S posebnim zadovoljstvom predstavljamo ovu knjigu koja je rezultat opsežnog rada našeg renomiranog šumarskog fitocenologa prof.dr.sc. Jose Vukelića i njegovih suradnika s Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na prikupljanju i analizi podataka o šumskim staništima u Hrvatskoj. Ona prikazuje sveukupnu šumsku vegetaciju Hrvatske kroz opis i prikaz rasprostranjenosti svake pojedine šumske zajednice, odnosno šumskog stanišnog tipa prema Nacionalnoj klasifikaciji staništa koja se koristi u zaštiti prirode. Posebnu važnost sa stanovišta zaštite prirode u ovoj knjizi daje odabir najznačajnijih lokaliteta za svako šumsko stanište. Radi se o područjima s najvišim stupnjem reprezantativnosti i očuvanosti pojedinih stanišnih tipova koje su autori predložili uključiti u Nacionalnu ekološku mrežu (NEM), odnosno ekološku mrežu Europske unuje NATURA 2000. (...)
Knjiga koja je pred vama predstavlja dugo očekivanu osnovu za sustavnu suradnju između sektora zaštite prirode i šumarstva, a istovremeno vrijedni udžbenik za diplomsku i poslijediplomsku nastavu, kako u šumarstvu, tako i u zaštiti prirode i okoliša. Uvjereni smo da će značajno doprinijeti obrazovanju novih naraštaja prirodnjaka koji će bez obzira na struku, posvetitit svoj rad zajedničkom cilju - očuvanju i održivom korištenju šuma na dobrobit ljudi i prirode.
Davorin Marković


Pogledajte sve od autora: Vukelić, J. et al.
Pogledajte sve od nakladnika: Državni zavod za zaštitu prirode, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Flora i fauna / šumarstvo


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.