Početna Knjige Humanističke znanosti pedagogija Što nas djeca mogu naučiti

Aldort, Naomi: Što nas djeca mogu naučiti

Autor: Aldort, Naomi
Šifra: 52-19-54
Izdavač: Mozaik knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 2011

Puna knjižarska cijena: 119,00 kn

Naša cijena

90,00 kn

Vaša ušteda: 29,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 16,50 x 23,50 cm.
Opseg: 235 stranica.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

Odgajajući djecu, odgajamo i sebe.

Prijevod: Iva Karabaić Kraljević.

O knjizi:


Posljednjih je godina želja za pomirljivim roditeljstvom iznjedrila nježnije načine postizanja suradnje s djecom. Pa ipak, vrlo star koncept kontrole nije se promijenio, a - dobrovoljna suradnja postala je nov pojam koji nas zasljepljuje kako ne bismo uočili kontrolu koja je u pozadini. Kontrola nije učinkovita budući da joj se ljudi opiru po svojoj prirodi. Bez obzira na to radi li se o blagoj prisili ili pritajenoj manipulaciji, sama kontrola koju koristimo uzrokuje probleme koje pokušavamo riješiti.

Većina je roditelja već naučila kako nježno kontrolirati djecu; ono što ne znamo jest kako ih NE kontrolirati i živjeti u miru i veselju s njima. Upoznali smo tako blage vrste kontrole koje su poput prirodnih posljedica, dogovoreni - ne kažnjavajući predah, dobrovoljna suradnja, poticaji i pohvale. Međutim, poslušnost, popuštanje, pa čak i dobrovoljna suradnja znače da se dijete podčinjava volji odrasle osobe, čak i kada radeći to izgleda zadovoljno (jer želi vašu ljubav i osjeća olakšanje kad je dobije). Roditelji danas traže načine kako odgajati djecu, a ne kontrolirati ih, istodobno im pružajući i odgoj i vodstvo.

Stoga namjena ove knjige nije podučiti vas kako postići suradnju, već kako ojačati samoostvarenje i sebe i svojeg djeteta. Samostalno dijete, čiji život teče u vlastitom smjeru, ponaša se produktivno jer to želi. Njegova djela proizlaze iz veselja i ljubavi, a ne iz straha i potrebe za postizanjem odobravanja.

U idućim poglavljima naučit ćete kako suspregnuti svoje emocionalne reakcije i uvjetovanje, da bi vaše dijete moglo biti ono tko jest, bez ograničenja koja proizlaze iz vaše prošlosti, bez vaših strahova od budućnosti ili, pak, vaše zabrinutosti što bi drugi mogli reći o vama kao roditelju. Naučit ćete odgajati ne ukalupljujući se, poput vrtlara koji zalijeva cvijeće, ali mu ne pomaže da se rascvjeta i ne bira njegove oblike i boje.Pogledajte sve od autora: Aldort, Naomi
Pogledajte sve od nakladnika: Mozaik knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / pedagogija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno