Što je glazba?

Autor: Dahlhaus, C.; Eggebrecht, H.H.
Šifra: 1248-18-2
Izdavač: HDGT, Zagreb
Godina izdanja: 2009

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 109 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

O knjizi:

Knjiga dvojca Eggebrechta i Dahlhausa jedna je od najvažnijih i najzanimljivijih knjiga muzikološke literature dvojice najvećih muzikoloških umova iz druge polovice 20. stoljeća.

U deset poglavlja s različitim temama na koje dvojica muzikologa nastoje odgovoriti knjiga suprotstavlja Dahlhausov relativizam i Eggebrechtov napredni konzervativizam, kako bi rekao Nikša Gligo. Izvorno je objavljena 1985. kao stoti naslov u znamenitoj seriji Džepne knjige iz muzikologije. Iako je prošlo mnogo vremena od njezina prvoga izdanja (ovaj prijevod načinjen je prema petom izdanju iz 2004), možemo biti zadovoljni da je ta jedinstvena rasprava o glazbi ipak ugledala svjetlo dana na hrvatskome jeziku. Jer njezin sadržaj zasigurno nikad neće izgubiti na aktualnosti.

Zanimljivo je istaknuti završnu misao urednika Nikše Gliga, kojom završava uvod u hrvatski prijevod knjige Što je glazba? „Na čitatelju je da sroči odgovor na pitanje Što je glazba? I to će onda nužno biti njegov vlastiti odgovor. Ja osobno još uvijek ne znam što je glazba! Ili - a ovo neka je hommage Hansu Heinrichu Eggebrechtu - znam, ali samo za sebe.“


Pogledajte sve od autora: Dahlhaus, C.; Eggebrecht, H.H.
Pogledajte sve od nakladnika: HDGT, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / glazba / glazba-razno


Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno