Početna Knjige Škrinjica s blagom faksimili i reprinti Spomen-knjiga iz Bosne 1850-1900.

Šarić, Ivan (urednik): Spomen-knjiga iz Bosne 1850-1900.

Autor: Šarić, Ivan (urednik)
Šifra: 828-21-85
Izdavač: hrvatsko kulturno društvo Napredak, Zagreb
Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 25,00 x 34,00 cm.
Uvez: tvrdi, sa zlatotiskom na hrptu i pozlaćenim rubovima stranica.
Opseg: 227 stranica.
Stanje knjige: kao nova.

Pretisak prvog izdanja iz 1901.

Preuzeto s interneta:

Ovaj pretisak izdanja "Spomen-knjige iz Bosne" izdalo je Hrvatsko kulturno društvo "Napredak"- podružnica Zagreb, u povodu trećeg pohoda svetog oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i drugog pohoda Bosni i Hercegovini 2003. godine, te u povodu stote obljetnice društva "Napredak" (suizdavač je Econik d.o.o. iz Zagreba). Spomen-knjiga je prvi put izišla 1901. godine. Tiskana je u Zagrebu u tiskari Antuna Scholza i u nakladi Kaptola vrhbosanskog. Uredio ju je Ivan Šarić, kanonik vrhbosanski, a bila je izdana u spomen pedesete obljetnice biskupovanja Josipa Jurja Strossmayera. Prvi dio spomen-knjige posvećen je životu i djelu biskupa Strossmayera, drugi dio je povijesni pregled bosanske biskupije iz pera Aleksandra Hoffera, treći koji govori o katoličkoj crkvi u Bosni napisao je fra Ignacij Strukić, a četvrti kojemu je autor Milko Cepelić opisuje stolnu crkvu tj. katedralu u Đakovu. Tekstovi su popraćeni prigodnim spjevovima fra Grge Martića, Tugomira Alaupovića i drugih autora. Knjiga je ilustrirana s gotovo 150 crno-bijelih fotografija koje su gledajući iz današnje perspektive prvorazredan fotodokumentarni materijal. Fotografije je izradio Stjepan Osak iz Sarajeva.Pogledajte sve od autora: Šarić, Ivan (urednik)
Pogledajte sve od nakladnika: hrvatsko kulturno društvo Napredak, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Škrinjica s blagom / faksimili i reprinti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.