Rubić, Ivo: Split i okolica

Autor: Rubić, Ivo
Šifra: 913-20-45
Izdavač: Naklada izvrš.odbora Jadranske straže
Godina izdanja: 1930

Dimenzije: 15,00 x 21,50 cm.
Opseg: 36 stranica.
Uvez: meki, plastificiran; sa zaštitnim paus papirom.
Stanje knjige: odlično.

Biblioteka Jadranske straže; svezak 6.

Predgovor:


Ova je radnja bila prihvaćena od Izvršnog odbora Jadranske straže prilikom natječaja za nekoliko gotovih predavanja. Kao predavanje održano je u mnogim mjestima Jugoslavije, a sam pisac ih je održao u Beogradu, Dubrovniku i u Splitu, posvuda sa dobrim uspjehom.
Pokazalo se potrebnim, da se ovo predavanje otštampa u posebnu knjižicu. Samom Splitu nedostaje dobrih vodiča, a i direktori osnovnih škola u Splitu zaželili su, da se ova knjiga štampa, kako bi se školska omladina sa njom mogla da upozna. Izvršni odbor je stoga zaključio, da ovu radnju Dr. Rubića štampa, sa željom, da to bude samo početak serije postepene obrade sviju naših primorskih mjesta i krajeva.
Pripremajući knjižicu, pisac je predavanje proširio, te zamolio Msgr. Dr. Franu Bulića i Dr. Ljubu Karamana, da radnju pregledaju. Oni su to učinili, pa im pisaci i izdavateljica srdačno zahvaljuju.
Sa ovom radnjom pisac nije imao nikakovih naučnih pretenzija. Htio je samo da dade, ukratko, sve što su o Splitu iznijele mnoge druge radnje. Jedino je više pažnje posvetio geografskom momentu.Pogledajte sve od autora: Rubić, Ivo
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada izvrš.odbora Jadranske straže
Pogledajte sve iz područja: Škrinjica s blagom / stare i rijetke knjige - izbor / hrvatske knjige / vezane uz hrvatsku


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.