Početna Knjige Astronomija i svemir Snimanje i istraživanje Zemlje iz svemira

Oluić, Marinko: Snimanje i istraživanje Zemlje iz svemira

Autor: Oluić, Marinko
Šifra: 44-16-1
Izdavač: HAZU, Zagreb
Godina izdanja: 2001

Dimenzije: 21,00 x 29,00 cm.
Opseg: 516 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Brojne crno-bijele i  kolor karte, ilustracije i fotografije.
Izvori satelitskih snimaka: NASA, ESA, Eumetsat, Euromap, EOSAT i drugi.


Sateliti - senzori - primjena.

S 310 slika i crteža (crno-bijelih i u boji) te 95 tablica.


S interneta:
Knjiga Snimanje i istraživanje Zemlje iz svemira: sateliti, senzori, primjena opisuje primjenu daljinskih istraživanja u raznim granama znanosti. Istaknimo ovdje za širu čitalačku publiku da daljinska istraživanja (e. remote sensing) predstavljaju metodske postupke prikupljanja i interpretacije podataka o objektima i pojavama iz daljine (zrakoplov, satelit i slično), pri čemu mjerni instrumenti ne dolaze u dodir s objektima istraživanja. U knjizi je, pored ostalog, detaljno opisana primjena daljinskih istraživanja u poljoprivredi, gdje su opisane prednosti metoda daljinskih istraživanja u utvrđivanju intenziteta korištenja zemljišnih kapaciteta, utvrđivanju strukture korištenja poljoprivrednih i šumskih površina i stanje vegetacije, prognoziranje prinosa u raznim fazama vegetacije, utvrđivanje šteta od prirodnih nepogoda (poplave, tuče, oluje i dr.), dobivanju informacija za donošenje relevantnih odluka resornih ministarstava i drugih organa upravljanja. Posebno potpoglavlje u okviru primjene daljinskih istraživanja u poljoprivredi je opis njene primjene u pedologiji, gdje je prikazana metoda izrade karata načina korištenja, njihova klasifikacija, te kartiranje tla i vegetacije. U tom dijelu knjige dr. Oluić je obradio rezultate mnogih vlastitih znanstvenih istraživanja, posebno na kartiranju zemljišta i vegetacije na temelju satelitskih snimaka prema europskom programu CORINE. Te primjene opisane su na temelju mnogobrojnih primjera iz literature. Većina opisanih primjera je popraćena originalnim slikovnim materijalom.Pogledajte sve od autora: Oluić, Marinko
Pogledajte sve od nakladnika: HAZU, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Astronomija i svemir


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.