Cvitanović, Alfonso: Školska knjiga: Bibliografija 1950-1990

Autor: Cvitanović, Alfonso
Šifra: 634-15-19
Izdavač: Školska knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1990

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 432 stranice.
Uvez: meki s preklopom, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Iz knjige:
Pred 40 godina (1950. god.) Vlada Narodne Republike Hrvatske donijela je Odluku o osnivanju »Školske knjige« u Zagrebu kao specijaliziranog izdavačkog poduzeća sa zadatkom izdavanja školskih knjiga za potrebe odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj. Osnivanje »Školske knjige« označilo je ujedno i pravi početak stvaranja domaćeg, našeg i vlastitog udžbenika, što postaje posebno znakovito za sve ono što je kasnije zabilježeno u izdavačkom djelovanju »Školske knjige«. Već prve godine svoga postojanja »Školska knjiga« objavljuje 79 naslova da bi već naredne godine u svom izdavačkom planu zapisala 184 naslova. Danas, poslije punih 40 godina izdavačke djelatnosti, moguće je sumirati sve ono što je u tom vremenu učinjeno: od broja naslova, naklade, okupljanja izuzetno velikog broja autora i brojnih drugih suradnika na stvaranju i oblikovanju školskih knjiga, pa do stvaranja originalnog udžbenika koji je na nivou svjetskih dostignuća. I pravo je zadovoljstvo, ne samo obljetničko, sumirati sve što je učinjeno u ovih četrdeset ljeta i osjetiti u tom vremenu jedan izuzetan napor što se mjeri i izuzetnim rezultatima, kojima bi se mogli ponositi veći i jači. Brojke su tek kvantifikacija jednog veoma složenog i suptilnog posla u kojem još nitko nije do kraja uspio. Pa i te brojke su impresivan podatak o četrdeset godina izdavačke djelatnosti »Školske knjige«. U ovom je vremenu objavljeno preko 16.000 naslova - novih i ponovljenih - u nakladi od oko 300 milijuna primjeraka.


Pogledajte sve od autora: Cvitanović, Alfonso
Pogledajte sve od nakladnika: Školska knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Znanost o književnosti / povijest književnosti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.