Sizifova sreća

Autor: Lovrenović, Ivan
Šifra: 299-19-23
Izdavač: Synopsis, Zagreb-Sarajevo
Godina izdanja: 2018

Dimenzije: 14,00 x 20,00 cm.
Opseg: 383 stranice.
Uvez:meki, plastificiran sa preklopom.
Stanje knjige: kao nova.

Sizifova sreća: razgovori, kronike

Biblioteka: Savremena proza.

O knjizi:
U uvodnoj napomeni autor naznačuje osnovni motiv knjige: „Tri nepuna desetljeća, što ih, u elipsi, obuhvaća sadržaj ove knjige, po dubini promjena i po drastičnosti lomova što su ih donijela i u privatne živote ljudi i u njihov društveni život vrtoglavija su od stoljeća. Jednoga će dana o tim promjenama i o tim desetljećima, možda, pisati historičari istraživači s mudre distance, i znati o njima mnogo više i sigurnije od nas, svjedoka i sudionika.“

Knjiga je komponirana u četiri dijela. U prvom dijelu, pod naslovom Moćni smo u zlu, uvršteno je šest intervjua koje je autor davao različitim medijima u vremenskom rasponu od 1989. do 2016. godine.

Drugi dio (Zemlja grobalja) sadrži esejističke i komentarske tekstove koje autor naziva kronikama, a pisani su i objavljivani 2015. i 2016. godine.

U trećem dijelu (Dva dijaloga) su dva obimna razgovora koja su s autorom vodili književni teoretičar i pjesnik, profesor Enver Kazaz, i književnik Miljenko Jergović.

Četvrti dio (Prilozi) sadrži tekstove u kojima se aktualiziraju, komentiraju ili dodatno osvjetljuju neki momenti iz prethodna tri dijela knjige. Tako se krug zatvara i struktura knjige oblikuje kao eliptična cjelina – od 1989. do 2017. godine. Onako kako su u knjizi zastupljeni različiti tipovi diskursa (novinski intervju, esej, komentar-kronika, polemičko sučeljavanje, razvijeni problemski dijalog), tako je mapirana i njezina tematika: politički aspekti, kulturnohistorijske opservacije, kulturne i književne teme, pitanja poetike i autopoetike
.


Pogledajte sve od autora: Lovrenović, Ivan
Pogledajte sve od nakladnika: Synopsis, Zagreb-Sarajevo
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / svjetska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.