Riccardo Guastini: Sintaksa prava

Autor: Riccardo Guastini
Šifra: 219-20-1
Izdavač: Naklada Breza, Zagreb
Godina izdanja: 2019

Puna knjižarska cijena: 270,00 kn

Naša cijena

200,00 kn

Vaša ušteda: 70,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 15,50 x 21,00 cm.
Opseg: 415 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

S talijanskog preveo: Luka Burazin.

Treće izdanje.

Preuzeto:

Ova je knjiga udžbenik iz filozofije pozitivnog prava, shvaćene kao spoj dvaju konvergentnih pravaca istraživanja: s jedne strane, konstruiranja pojmova prikladnih za opisivanje vrijedećeg prava (filozofija prava kao pojmovni laboratorij); s druge, analize diskursa pravnih znanstvenika i sudaca (filozofija prava kao meta-pravna znanost). Knjiga je podijeljena u šest dijelova: I. "Jezik, norme, pravo", u kojem se razjašnjava priroda pravnog jezika te istražuju vrste normi na koje nailazimo u pozitivnopravnim poredcima; II. "Pravna dinamika", u kojem se analiziraju načini proizvodnje prava (pravni izvori), s posebnim osvrtom na zakon.; III. "Ustav i ustavotvorna vlast", u kojem se analiziraju različiti pojmovi i različite vrste ustava; IV. "Arhitektura pravnog poretka", u kojem se analiziraju temeljni pojmovi (normativne hijerarhije, valjanost, antinomije itd.) nužni za objašnjenje strukture pravnih poredaka; V. "Od pravnog poretka do države", u kojem se uvodi pojam države, analiziraju temeljne državne funkcije te ispituju odnosi između države i međunarodne zajednice; VI. "Tumačenje (i šire)", u kojem se definiraju pojmovi tumačenja i primjene prava te raspravlja o epistemološkom statusu pravne znanosti.


Pogledajte sve od autora: Riccardo Guastini
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada Breza, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / pravo


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.