Početna Knjige Flora i fauna šumarstvo Silvae Nostrae Croatiae

Tarnaj, I. (proslov): Silvae Nostrae Croatiae

Autor: Tarnaj, I. (proslov)
Šifra: 845-20-16
Izdavač: Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva RH, Zagreb
Godina izdanja: 1994

Dimenzije: 24,00 x 32,00 cm.
Opseg: 327 stranica.
Uvez: tvrdi, umjetna koža; zlatotisak na hrptu i koricama; s plastificiranim zaštitnim ovitkom; u kartonskoj zaštitnoj kutiji.
Stanje knjige: manji nabori prisutni na ovitku; na predlistu prisutna posveta precrtana korektorom u traci.

Jezik: hrvatski /engleski /njemački.

Sve fotografije u knjizi snimili su šumarski stručnjaci - fotoamateri, u područjima u kojima rade ili su radili dok ih ratne strahote nisu natjerale da napuste svoj dom i svoju šumu. Zbog toga fotografije iz okupiranih podrućja Baranje, Papuka, Banovine, Like i dalmatinskog zaleđa imaju posebno značenje: one nisu žal ili nostalgija za šumama u kojima su proveli svoje najsretnije dane, a danas im nisu dostupne. One su dokaz i vjera da ćemo se u njih opet vratiti, da ćemo u njima opet uživati, raditi, da ćemo u njima opet uzgajati i loviti divljač, da ćemo opet obogatiti i mi njih i one nas.
Knjiga je prema prirodnim uvjetima, tipu i fizionomiji naših šuma podijeljena u četiri stručna i jedno umjetničko područje. Svako područje ukratko je opisano zajedno s osobitostima šuma, uz nužnu stručnu podlogu koja pomaže razumijevanju šume i njezina bća i ima potrebnu jednostavnost koja ih približava čitatelju.



Pogledajte sve od autora: Tarnaj, I. (proslov)
Pogledajte sve od nakladnika: Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva RH, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Flora i fauna / šumarstvo


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.