Mandic, Igor: Sebi pod kožu

Autor: Mandic, Igor
Šifra: 85-19-9
Izdavač: Profil International, Zagreb
Godina izdanja: 2006

Dimenzije: 14,50 x 20,50 cm.
Opseg: 383 stranice.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

Dnevnički pabirci : VIII. 003. - VIII. 004. : (nehotična autobiografija).

Treće izdanje.

O knjizi:

Prebiranje po (kronološki formalno) jednogodišnjim dnevničkim bilješkama (od kolovoza 2003. do kolovoza 2004. godine) iz neobvezatne (samo)ironije i provokativnoga "svlačenja do gola", u ovoj je Mandićevoj knjizi preraslo u svojevrsnu "nehotičnu autobiografiju". Ulazeći "sebi pod kožu" autor nesmiljeno sondira, unatrag, umalo pedesetak godina svoga javnoga i privatnog života.

Dramaturški zgodno složeno ovdje se razotkrivaju koliko njegove tajne mane, toliko i sposobnost ironijskog uočavanja pukotina u (tuđim) javnim vrlinama. Nedvojbeno, ova je knjiga prva u kojoj se jedan javni djelatnik - poznatiji kao oštar kritičar i polemičko zabadalo - bez stida ogolio u svojoj intimi, ali s utoliko više prava da ne štedi nikoga.

Knjiga je natrunjena zabavnim pokazivanjem naobrazbe, a u kombinaciji fikcije i dokumentiranosti sve je to predočeno neobično živahnim, žestokim i zapanjujućim stilom. Rušenje mogućih unaprijed zauzetih stavova - "Pa, tko je, zapravo, taj Igor Mandić?" - ovdje dobiva pljuske sa svih strana, jer je sam autor napravio ono nedopustivo, ulazeći "sebi pod kožu"!


Pogledajte sve od autora: Mandic, Igor
Pogledajte sve od nakladnika: Profil International, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / biografije / autobiografije


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno