Pašanski, Milan: Savremene kamikaze

Autor: Pašanski, Milan
Šifra: 548-08-17
Izdavač: Književne novine, Beograd
Godina izdanja: 1987

Dimenzije: 16,00 x 23,50 cm.
Opseg: 313 stranica.
Uvez: tvrdi; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Terorizam i diplomatija.

Preuzeto:

Fenomen terorizma, danas tako prisutan, i već uveliko infaman, oduvek je bio resno vezan za pojam sile koji je tako imanentan kategoriji politike, da je od nje teško odvojiv pa se, bez opasnosti da se mnogo pogreši, može reći da je star koliko i ona sama.

Bavljenje ovom društvenom pojavom, koja, neosporno, sve više dobija na značaju, otežano je, pre svega, složenošću i nizom oblika u kojima se savremeni terorizam ispoljava.

Terorizam je višeslojna pojava koja, ako se želi sagledati u svojoj sveukupnosti, podrazumeva interdisciplinarni pristup i uporedno istraživanje u više oblasti. Uzroci toga leže, pre svega, u tome što sagledavanje terorizma komlikuje postojanje subjektivnih i objektivnih činilaca koji otežavaju prodor u ovu veoma široku i složenu problematiku.



Pogledajte sve od autora: Pašanski, Milan
Pogledajte sve od nakladnika: Književne novine, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / povijest / svjetska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.