Početna Knjige Tehničke znanosti oružje / vojska Savezničke oklopne postrojbe na jugoistoku Europe u Drugome svjetskom ratu

Dmitrijević, B.; Predoević, D.: Savezničke oklopne postrojbe na jugoistoku Europe u Drugome svjetskom ratu

Autor: Dmitrijević, B.; Predoević, D.
Šifra: 1268-17-62
Izdavač: Despot Infinitus d.o.o., Zagreb
Godina izdanja: 2016

Puna knjižarska cijena: € 349,90

Naša cijena

€ 14,59
€ 29,19

Vaša ušteda: € 335,31

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 23,00 x 28,00 cm.
Opseg: 248 stranica.
Uvez: meki, plastificirani; s preklopom.
Stanje knjige: kao nova.

The allied armoured units in the Southeastern Europe during the World War Two.

Autori: Bojan Dimitrijević i Dinko Predoević
.

Knjiga je dvojezična - na hrvatskom i engleskom jeziku.

Sa stranice nakladnika:

... Bojište Jugoistoka Europe omeđili smo prostorom bivše socijalističke Ju­goslavije jer su i zaraćene strane cijeli taj prostor tijekom rata u znatnoj mjeri promatrale kao je­dinstven. Aneksije, okupacije pojedinih dijelova teritorija Kraljevine Jugoslavije ili stvaranje no­vih država, nisu remetili logiku upotrebe vojne tehnike. Po tipu bojišta, strateškoj važnosti i na­činu vojnih sučeljavanja, jugoslavensko je boji­šte bilo sekundarno, ali ga tipologija naoružanja i način upotrebe čine neobično zanimljivim.

Osnovni motiv bilo je zanimanje za vojnu teh­niku i sam Drugi svjetski rat, ali i više od toga: izazov prikupljanja cijele lepeze različitih poda­taka s cijeloga bivšega jugoslavenskog prostora u jedinstvenu priču. U toj priči koju nudimo či­tatelju zastupljena je cjelina bojišta i savezničke oklopne tehnike na njemu s obiljem detalja. U poznate povijesne epizode ugradili smo rezul­tate naših istraživanja, u težnji da ponudimo čit­ljivu i dopadljivu cjelinu s mnogo novootvore­nih pravaca za posebna istraživanja. Uložili smo trud da sve savezničke vojske opišemo na ujed­načen način i bez ideoloških komentara. Ova monografija kronološki se uklapa u prethodnu monografiju o osovinskim oklopnim jedinicama u istom razdoblju, koju su napisali isti autori, i obje knjige čine jednu cjelinu.

Fotografije u ovoj knjizi prikupljane su dugo i na raznim stranama bivšega jugoslavenskog pro­stora; često uz znatne istraživačke ili financijske napore. U ovoj knjizi objavljen fotografski ma­terijal samo je dio iz opsežne građe nejednake tehničke kvalitete koju smo prikupili. Svjesni vri­jednosti fotografija kao povijesnog dokumenta, pokušali smo napraviti reprezentativan izbor, ali i pokazati novitete, što je u biti i želja čitatelja.




Pogledajte sve od autora: Dmitrijević, B.; Predoević, D.
Pogledajte sve od nakladnika: Despot Infinitus d.o.o., Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / oružje / vojska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.