Salamander

Autor: Glavurtić, R.; Zanki, J.
Šifra: 241-19-1
Izdavač: nije naveden, Zagreb
Godina izdanja: 2000

Dimenzije: 14,50 x 13,00 cm.
Opseg: 10 nenumeriranih stranica + 16 grafičkih listova.
Uvez: tvrdi poluuvez (platno/karton) sa srebrotiskom na hrptu.
Stanje knjige: odlično; nedostaje CD.


Mapa sadrži 16 grafika u tehnici bakropisa i suhe igle, numeriranih arapskim brojkama od 1 do 35 i potpisanih od strane autora.

Ovo je mapa broj 15/35.

Predgovor je napisao Slaven Marko Perović.

Grafički listovi formata 901 x 105 mm.

Signatura autora i numeracija (15/35) na svakom grafičkom listu ispod prikaza.

O autoru:

Josip Zanki hrvatski je likovni umjetnik (Zadar, 14. III. 1969). Diplomirao na Grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu (1994). Bavi se instalacijama, performansima, eksperimentalnim filmom i videom te istraživanjima grafičkih medija. God. 1999–2002. vodio umjetničku radionicu »Planine«, od 2007. vodi umjetničku radionicu »Dolazak u baštinu«, kojima, u kontekstu nove umjetničke prakse, problematizira naslijeđe prvoga hrvatskog romana Planine. Objavio je više grafičkih mapa (Salamander, s glazbom Ruđera Glavurtića, 1999; Sedam posljednjih Kristovih riječi, s pjesmama L. Paljetka, 2002).

«Narativnost je kod Zankija mala varka. Promatrača navede na vjerovanje u predočenu priču, nahrani ga pričom, namami na gledanje i čuđenje, povede u labirint duhovnog puta. Ritualno ponavljanje, cikličnost, mandalizacija, sve su to putovi preobrazbe nečega što poznajemo, a što postaje dio nove sintakse jedne dosljedne morfologije».
Slaven Perović

 Pogledajte sve od autora: Glavurtić, R.; Zanki, J.
Pogledajte sve od nakladnika: nije naveden, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Škrinjica s blagom / numerirani primjerci


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.