Marjanović Kavanagh, Radovan: Rudarska mjerenja

Autor: Marjanović Kavanagh, Radovan
Šifra: 873-16-1
Izdavač: Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Zagreb
Godina izdanja: 2008

Puna knjižarska cijena: € 180,00

Naša cijena

€ 9,29
€ 18,58

Vaša ušteda: € 170,71

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 16,00 x 24,50 cm.
Opseg: 112 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Iz predgovora:
Knjiga „Rudarska mjerenja" je nastala kao skup mojih dugogodišnjih predavanja na RGN fakultetu u Zagrebu. U knjizi je obuhvaćen dio (po mojoj ocjeni interesantnih) disciplina koji spada u rudarska mjerenja, ali se kod drugih autora sličnih udžbenika mogu naći ponešto drugačije teme.  ...
U novije vrijeme je kod nas jamska eksploatacija izgubila na značenju, ali se principi radarskih mjerenja svakodnevno primjenjuju u cestogradnji kod izrade tunela. Principi i postupci rudarskih mjerenja postat će još interesantniji ako ili kad se u našem glavnom gradu Zagrebu započne s izgradnjom podzemne željeznice. Kod takvog projekta rudarska će mjerenja zasigurno biti jako zastupljena i važna. Rezultati dosadašnjih analiza potreba grada Zagreba za izgradnjom podzemne željeznice koje su rađene u nekoliko navrata, pokazale su da Zagrebu u ovom trenutku ne treba podzemna željeznica. No primjeri izgradnje podzemnih željeznica iz dragih sredina pokazali su da su to redovito projekti koji se realiziraju kroz vrlo dugi niz godina, a kada je sve „gotovo", počinje nadogradnja, rekonstrukcija i proširenje. Većina će se složiti s konstatacijom da je promet u užem centru Zagreba već danas zreo za podzemnu željeznicu, pa bi za početak bilo dobro da se započne izgradnja npr. dvije linije zapad - istok, sa stanicama u užem centru (Ilica, Jelačićev trg, Maksimirska....) i draga linija sjever -jug (Gupčeva zvijezda, ispod Gornjeg grada, Savska ulica......). No dok ovakav projekt zaživi, pokazat će se potreba za postojanjem podzemne željeznice i u drugim dijelovima grada. Stoga se može pretpostaviti da će budući studenti rudarstva biti vrlo traženi specijalisti, a rudarska će mjerenja značajno dobiti na težini. Siguran sam da će dijelovi ovog udžbenika unatoč naziva u naslovu biti od koristi i za studente geologije ali i drugih usmjerenja.


Pogledajte sve od autora: Marjanović Kavanagh, Radovan
Pogledajte sve od nakladnika: Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / geografija / geodezija / geologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.