Početna Knjige Tehničke znanosti informatika Rješavanje problema programiranjem u Pythonu

Budin, Leo et al.: Rješavanje problema programiranjem u Pythonu

Autor: Budin, Leo et al.
Šifra: 1000-19-49
Izdavač: Element, Zagreb
Godina izdanja: 2016

Puna knjižarska cijena: 137,00 kn

Naša cijena

76,50 kn
90,00 kn

Vaša ušteda: 60,50 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 19,50 x 24,00 cm.
Opseg: 380 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Udžbenik za prirodoslovno-matematičke gimnazije.

5. izdanje.

Autori: Leo Budin, Predrag Brođanac, Zlatka Markučič, Smiljana Perić.

O knjizi:


Posljednjih nekoliko godina programski jezik Python sve se više rabi kao programski jezik za poučavanje programiranja. On je, s jedne strane, dovoljno jednostavan i lako ga savladavaju početnici u programiranju, a s druge strane, blizak je današnjim objektno-usmjerenim profesionalnim jezicima. Dodatna mu je prednost da se njegovim vrlo prikladnim programskim sučeljem može koristiti na interaktivni način.
Riječ je o vrlo intuitivnom jeziku s vrlo čistom i jasnom sintaksom koji kod učenika razvija smisao za sustavnost i preciznost. Učenik će, nakon što usvoji osnovne koncepte u ovom jeziku, s lakoćom poslije po potrebi prijeći na bilo koji drugi programski jezik, strukturni ili objektno usmjereni. Na kraju, ali i ne manje važno, okruženje za pripremu i izvođenje programa potpuno je slobodno i može se besplatno instalirati na praktički sve računalne platforme.

Ova će knjiga pomoći nastavnicima Informatike pri poučavanju osnova programiranja, a učenicima olakšati savladavanje prvih koraka u programiranju i rješavanja problema programiranjem. Knjiga pokriva gradivo dijela programa nastavnog predmeta Informatika u 2. i 3. razredu prirodoslovno-matematičke gimnazije i nekih strukovnih škola, ali može poslužiti za početno poučavanje i u ostalim školama.
Izvorni kôdovi većih programskih primjera navedenih u knjizi nalaze se na poveznici izvorni kôd programa.

Rješenja zadataka za ponavljanje i zadataka za vježbu nalaze se na rješenja zadataka.
Autori su pripremili i nastavak ove knjige Napredno rješavanje problema programiranjem u Pythonu u kojem su obradili usvajanje osnovnih algoritama i njihovih svojstava. Naime, algoritmi su srž primjene računala.Pogledajte sve od autora: Budin, Leo et al.
Pogledajte sve od nakladnika: Element, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / informatika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno