Rječnik stranih riječi

Autor: Filipović, Marijan
Šifra: 936-19-45
Izdavač: August Šenoa, Zagreb
Godina izdanja: 1990

Dimenzije: 11,50 x 19,50 cm.
Opseg: 382 stranice.
Uvez: meki, plastificiran; s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

S 25.000 pojmova.

Iz predgovora:
Strane riječi i izrazi postali su dio naših svakidašnjih razgovora, poslova i učenja. Napredak, naročito znanosti i tehnike kroči tolikom brzinom daje sve teže pratiti zbivanja u svijetu za koja doznajemo javnim informiranjem putem dnevne štampe, radija, televizije, predavanjima i razgovaranjem.
Iz tih razloga, za svakodnevnu upotrebu, sastavljen je ovaj Rječnik stranih riječi koji tumači više od 25000 pojmova, izraza, uzrečica, tuđica i posuđenica.
Da njegova praktična vrijednost bude što veća, tiskanje sitnim slovima, na razmjerno tankom papiru u prikladnom džepnom formatu.
U želji da bude samo informativnog značenja nije označen postanak riječi, njihovo mijenjanje, akcentuacija itd. Tumačene su samo one riječi, koje se češće čuju, čitaju i uotrebljavaju, zatim mnogi turcizmi i germanizmi, riječi iz susjednog madžarskog i talijanskog jezika, ili riječi iz »žargona«, kojih ima još mnogo u pojedinim našim krajevima, te one riječi koje se više ne upotrebljavaju, ali se nalaze u starijoj stručnoj literaturi ili lijepoj književnosti.
Pogledajte sve od autora: Filipović, Marijan
Pogledajte sve od nakladnika: August Šenoa, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Rječnici / priručnici za učenje jezika / hrvatski


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno