Rječnik stranih riječi A - Ž

Šifra: 182-23-89
Izdavač: Nakladni zavod MH, Zagreb
Godina izdanja: 1980

Dimenzije: 17,00 x 24,50 cm.
Opseg: 1456 stranica.
Uvez: tvrdi.
Stanje knjige: odlično.

Tuđice i posuđenice.

Priredio: Željko Klaić.

Preuzeto iz Predgovora:
"Ovaj je rječnik daleko nadmašio svoju prvotnu namjenu koja se sastojala u tome da se zainteresiranim čitaocima daju kratka i jasna tumačenja stranih pojmova što se javljaju u našem dnevnom govoru, u štampi ili na radiju (u televiziji) odnosno u bilo kojem drugom popularnom sredstvu međuljudske govorne ili pisane komunikacije. Razloga ovakvom povećanju ima vrlo mnogo, i teško bi ih bilo sve nabrojiti, no nećemo biti daleko od istine ako rečemo da je glavni razlog - zainteresiranost javnosti za ovakav tip rječnika, što svjedoči činjenica da je on u relativno kratkom vremenu doživio nekoliko izdanja. S druge strane ne možemo ispustiti iz vida činjenicu da je rječnik naišao i na priznanje znanstvenih krugova, koji ga često citiraju ne samo u pojedinim djelima nego ga uzimaju i kao gradu za izradu drugih bilo dvojezičnih, bilo jednojezičnih rječnika. Valja spomenuti i suradnju čitalaca od kojih mnogi pismeno ili usmeno stavljaju svoje prijedloge za dopune ili izmjene u ovom ili onom području jezičnoga blaga."
Pogledajte sve od nakladnika: Nakladni zavod MH, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Rječnici / priručnici za učenje jezika / hrvatski


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.