Početna Knjige Humanističke znanosti sociologija / antropologija Rječnik sociologije i socijalne psihologije

Bosanac, Milan et al. (redakcija): Rječnik sociologije i socijalne psihologije

Autor: Bosanac, Milan et al. (redakcija)
Šifra: 14-21-22
Izdavač: Informator, Zagreb
Godina izdanja: 1977

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 715 stranica.
Uvez: tvrdi, skaj; tisak u boji na koricama i hrptu.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Redakcija: Milan Bosanac, Oleg Mandić, Stanko Petković.

Iz predgovora:


Sociologija i socijalna psihologija akcelerativno se bogate pojmovima i terminima. Susrećemo se sa sve više izraza čija nam značenja nisu uvijek dovoljno poznata. Razumijevanje postaje sve teže. A čovjek ovoga vremena, opterećen mnogim brigama ovog svog svijeta, ima dovoljno razloga i potrebe da bude obaviješten o onome što govore nauke o njemu, njegovu prostoru i vremenu i njegovom djelovanju u njima. Jedino tako može on da trezveno procjenjuje sadašnjost: život, društvo, društvene odnose i svoj značaj u njima. Jedino tako može on ostvarivati viziju budućnosti u kojoj bi njegovi interesi i težnje imali koliko toliko realistične dimenzije.

Ovo je prvi rječnik sociologije i socijalne psihologije na našem jeziku. Kao i svaki pionirski rad tako i rezultati koje sadrži ovaj Rječnik nisu uvijek adekvatni uloženom trudu. No, iskreno se nadamo da napor nije bio uzaludan i da će Rječnik biti koristan doprinos našoj sociologiji i socijalnoj psihologiji, a time i našoj kulturi.

U Rječniku je obrađeno oko 7000 termina iz sociologije, socijalne psihologije, posebnih sociologija i nauka koje s njima graniče i djelomično se s njima isprepliću. Rječnik sadrži termine iz brojnih tekstova, knjiga i časopisa, leksikona i enciklopedija. Neuobičajeno je i nemoguće u rječnicima registrirati svaki izvor i svakog autora. Stoga se na ovaj način zahvaljujemo svim znanim i neznanim piscima čije smo rezultate preuzimali odnosno prerađivali i u ovom Rječniku stavili na raspolaganje jugoslavenskoj kulturi.Pogledajte sve od autora: Bosanac, Milan et al. (redakcija)
Pogledajte sve od nakladnika: Informator, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / sociologija / antropologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.