Početna Knjige Društvene znanosti pravo Rječnik međunarodnog javnog prava

Ibler, Vladimir: Rječnik međunarodnog javnog prava

Autor: Ibler, Vladimir
Šifra: 559-17-1
Izdavač: Informator, Zagreb
Godina izdanja: 1987

Dimenzije: 15,00 x 20,50 cm.
Opseg: 368 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Drugo, izmijenjeno i dopunjeno izdanje.

Iz predgovora:

Ovim se rječnikom želi omogućiti jednostavno i brzo nalaženje riječi, izraza, naziva i pojmova koji se javljaju i upotrebljavaju u međunarodnom javnom pravu, i to više u onome koje se odnosi na doba mira nego u onome koje se odnosi na doba rata.
Budući da ovo nije politički, povijesni ili diplomatski rječnik, u njemu se ne daju povijesni podaci niti se spominju politički savezi, međunarodne organizacije i osobe istaknute u međunarodnim političkim odnosima. Ipak se izuzetno spominju samo neki međunarodni ugovori - oni koji su za pozitivno pravo najvažniji. U rječniku se ne prikazuju ni važni slučajevi (affaires, cases, Falle) koji ilustriraju primjenu međunarodnog prava ili djeluju na njegov dalji razvoj.
Rječnik ima svrhu da bude prvo pomagalo i da pruzi najosnovnija objašnjenja na polju međunarodnopravne terminologije pa ga valja smatrati prvim piščevim korakom na putu k rječniku, ili možda leksikonu, opširnijem po broju natuknica i temeljitijem po njihovoj obradi. Ostvarenje takve ambicije zahtijeva, dakako, određeno vrijeme i veći napor.


Pogledajte sve od autora: Ibler, Vladimir
Pogledajte sve od nakladnika: Informator, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / pravo


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno