Peruško, Marija: Rječnik medulinskoga govora

Autor: Peruško, Marija
Šifra: 254-21-1
Izdavač: Društvo kulturno-umjetničkog stvaralaštva "Mendula", Medulin
Godina izdanja: 2010

Dimenzije: 17,50 x 25,00 cm.
Opseg: 303 stranice.
Uvez: tvrdi, umjetna koža, s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Preuzeto:

Objavljen je 'Rječnik medulinskog govora', autorice Marije Peruško. Rječnik, osim popisa i objašnjenja riječi, sadrži i popis medulinskih toponima te ilustracije Aleksandre Rotar.

'Rječnici mjesnog govora više nisu rijetkost u hrvatskoj dijalektologiji. 'Rječnik medulinskog govora' Marije Peruško ipak je djelo koje se izdvaja, i to zbog više razloga. Prvi razlog tome jest što je ovo krajnji trenutak da Medulin dobije ovakvo djelo. Riječi medulinskog govora nestaju, promjene u jeziku i u dijalektu su brze i jake, a posebnosti jednostavno nestaju', kazao je dr. Ivan Zoričić na predstavljanju te knjige u hotelu Medulin.

Zoričić, koji je i recenzent rječnika, napomenuo je da je stvaranje takvog djela posao koji je težak i profesionalnom leksikografu. Rječnik, čije je izdanje u potpunosti financirala Općina Medulin, poseban je i po tome što su u njemu sve riječi naglašene, a sadrži i fraze iz uobičajenog života kojima se riječi stavljaju u kontekst. Osim popisa i objašnjenja riječi, u njemu se nalazi i popis medulinskih toponima te ilustracije Aleksandre Rotar.

Rječnik ima više od 300 stranica te sadrži 9.650 riječi. Dr. Lina Pliško je pohvalila uvrštavanje medulinskih prezimena i obiteljskih nadimaka u korpus rječnika.


Pogledajte sve od autora: Peruško, Marija
Pogledajte sve od nakladnika: Društvo kulturno-umjetničkog stvaralaštva "Mendula", Medulin
Pogledajte sve iz područja: Rječnici / priručnici za učenje jezika / hrvatski


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.