Početna Knjige Društvene znanosti pravo Rječnik latinskih pravnih izraza

Rječnik latinskih pravnih izraza

Autor: Romac, Ante
Šifra: 381-19-55
Izdavač: Informator, Zagreb
Godina izdanja: 1992

Dimenzije: 14,50 x 21,00 cm.
Opseg: 775 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski.
Stanje rječnika: odlično.

Vademecum iuridicum.

Drugo, dopunjeno i prerađeno izdanje.

Iz predgovora:
Ovo drugo izdanje Rječnika latinskih pravnih izraza po svom se obliku i opsegu znatno razlikuje od ranijeg, objavljenog prije šest godina, mada, što moram posebno istaknuti, u pripremanju novog izdanja nisam odstupao od početnog koncepcijskog opredjeljenja o svrsi i namjeni knjige.

Nastale promjene sastoje se, s jedne strane, u znatnom (više od jedne trećine) povećanju leksičke građe, a s druge, u dodavanju dijelova kojih u prvom izdanju Rječnika nije bilo; to su kazalo imena i stvarno kazalo. Prvo od tih kazala sadrži osnovne podatke o najvažnijim osobama, likovima, mjestima, djelima i slično, o kojima se, zbog dugogodišnjeg zapostavljanja povijesti u srednjoškolskoj nastavi, malo zna. To se pogotovo odnosi na historiju antičkog doba, pa pojedini povijesni, a naročito mitološki likovi, koji se u ovom ili onom obliku pojavljuju u nekim izrazima, čitaocima posebno mlađim, izgledaju kao gotovo potpune nepoznanice. Drugo (stvarno) kazalo dodano je u nastojanju da se proširi upotrebljivost Rječnika, jer ono omogućuje ne samo pasivnu upotrebu knjige (tj. traženje značenja poznatog latinskog termina, kako je to bilo s prvim izdanjem), nego i aktivnu, dakle jednostavno pronalaženje potrebnog latinskog izraza.


Pogledajte sve od autora: Romac, Ante
Pogledajte sve od nakladnika: Informator, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / pravo


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.