Početna Knjige Flora i fauna agronomija Revolucija jedne slamke

Revolucija jedne slamke

Autor: Fukuoka, Masanobu
Šifra: 1039-19-20
Izdavač: Prirodoslovno društvo Ljekovita biljka, Zagreb
Godina izdanja: 1995

Dimenzije: 14,00 x 20,00 cm.
Opseg: 161 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: kao nova.

Biblioteka Organica.

Uvod u prirodno poljodjelstvo.

O autoru:

Poljodjelac, znanstvenik i filozof - Masanobu Fukuoka razvio je metodu prirodnog poljodjel­stva koja bi mogla pomoći da se preokrene destruktivni zamah moderne agrikulture. Prirodno poljodjelstvo ne zahtijeva mehanizaciju i kemikalije i traži vrlo malo plijevljenja. Tlo njegovih polja ostalo je nepreorano više od 40 godina, a ipak im se prinos može mjeriti s pri­nosom najproduktivnijih japanskih farmi. Njegova metoda poljodjelstva traži manje rada no ijedna druga.
Osim o prirodnom pristupu poljodjelstvu, u knjizi se govori o prehrani, zdravlju, kulturnim vrijednostima, o granicama ljudskog znanja i neprestano, ali nenametljivo, o Velikom Putu, koji je crvena nit što sve povezuje, koji je stvarni kontekst knjige.
U pedeset stoljeća poljodjelstva na Dalekom Istoku, Masanobu Fukuoka nam dolazi kao veliki inovator i inspirator. Nakon prvog izdanja u Japanu 1975. godine, "Revolucija jedne slamke" objavljena je u SAD-u, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj, Indiji, Indoneziji, Tajlandu, Koreji i Kini.


Pogledajte sve od autora: Fukuoka, Masanobu
Pogledajte sve od nakladnika: Prirodoslovno društvo Ljekovita biljka, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Flora i fauna / agronomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno