Turčinović, J.; Zinaić, M. (za izdavače): Religije svijeta

Dimenzije: 17,00 x 24,50 cm.
Opseg: 448 stranica.
Uvez: tvrdi, umjetna koža sa zlatoriskom; plastificirani zaštitni ovitak.
Stanje knjige: odlično.

III., izmijenjeno izdanje.

Karte i tablice: Roy Lawrance.

Reprodukcije crno-bijelih i fotografija u boji: različiti autori i organizacije.

O knjizi:

Poznavanje religija jest potreba suvremene kulture. Jer nema poznavanja čovjeka bez poznavanja njegove religije. Religije se naime ne iscrpljuju tek u kultu i moralu, one su duboko povezane s umjetnošću, književnošću pa i s organizacijom društvenoga života. Znanost o religiji s jedne strane utvrđuje da je povijesno čovjek religiozno biće, a s druge strane služi kao katalizator u suvremenom životu religija u smislu sve manje njihove isključivosti. Iz toga procesa nastala je i ova knjiga. Ova bogato ilustrirana knjiga na više od 400 stranica prikazuje razvoj religije, antičke, prvobitne drevne religije te najveće i najraširenije religije današnjice. Napisi o glavnim istočnim i svjetskim religijama daju iscrpne obavijesti o povijesti, svetim knjigama, štovanjima, vjerovanjima i obredima različitih vjera. Nisu svi odgovori svjetskih religija na pitanja današnjeg čovjeka jednako suglasni, ali svi zaslužuju našu pozornost i poštovanje. Jer su mnogi od njih stoljećima pružali i ne prestaju pružati ni danas mnoštvu ljudi snagu za življenje, djelovanje i umiranje.


Pogledajte sve od autora: Turčinović, J.; Zinaić, M. (za izdavače)
Pogledajte sve od nakladnika: Grafički zavod Hrvatske; Kršćanska sadašnjost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Religija i mitologija / religija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.