Početna Knjige Tehničke znanosti oružje / vojska Razarači i fregate za 21. stoljeće

Razarači i fregate za 21. stoljeće

Autor: Brlić, Mislav
Šifra: 659-19-8
Izdavač: Ministarstvo obrane RH, Zagreb
Godina izdanja: 2002

Dimenzije: 23,50 x 34,00 cm.
Opseg: 150 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Bogato opremljeno fotografijama u boji.

Tisak na kvalitetnom, sjajnom papiru.

Predgovor:
Knjiga "Razarači i fregate za dvadesetprvo stoljeće" treće je izdanje biblioteke Militaria, čija su prva dva izdanja - "Suvremeno oklopništvo“ i "Suvremeni lovački avioni" prodana u više od dvije tisuće primjeraka. Zbog toga vjerujemo da će i knjiga "Razarači i fregate za dvadesetprvo stoljeće" postići jednak, ako ne i veći uspjeh, tim prije što je ovo prva knjiga na hrvatskom jeziku koja se na ovakav način bavi suvremenim ratnim brodovima. U njoj su na jednostavan i pristupačan način prikazani najvažniji razarači i fregate koji će svoj operativni vijek odraditi u prvim desetljećima dvadesetprvog stoljeća. Uz njih, prikazani su i projekti koji su još uvijek na računalnim zaslonima projektanata, a koji će činiti temelj ratnih mornarica bar do prve polovice ovog stoljeća.
Zahvaljujući velikom trudu autora, diplomiranog inženjera brodogradnje Mislava Brlića, dugogodišnjeg stručnog suradnika "Hrvatskog vojnika", knjiga čitatelja na jasan i pristupačan način uvodi u zamršen ali i vrlo zanimljiv svijet suvremenih ratnih brodova.
Specifičnost suvremenih ratnih brodova je njihova vrlo visoka cijena, pa se stoga već pri nabavi razmišlja o mogućnostima njihove modernizacije. S druge strane, brz napredak znanosti donosi nove mogućnosti smanjenja radarske, toplinske i zvučne zamjetljivosti, što se očituje u novim projektima znatno boljih borbenih sposobnosti. Umijeće suvremenih projektanata ratnih brodova ogleda se u stvaranju plovila najnovije tehnološke generacije koji će ostati u uporabi i više desetljeća. (Dušan Viro)


Pogledajte sve od autora: Brlić, Mislav
Pogledajte sve od nakladnika: Ministarstvo obrane RH, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / oružje / vojska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno