Načinović, Daniel (tekst): Pula sa starih razglednica

Autor: Načinović, Daniel (tekst)
Šifra: 403-20-39
Izdavač: Histria Croatica C.A.S.H., Pula
Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 26,00 x 26,00 cm.
Opseg: 252 stranice.
Uvez: tvrdi, plastificirani; s plastificiranim zaštitnim ovitkom; zlatotisak na ovitku i koricama; u unutrašnjosti pozlaćeni rubovi stranica.
Stanje: odlično.

Tekst na hrvatskom, talijanskom, njemačkom i engleskom jeziku.

Mnoštvo crno-bijelih i kolor fotografija.


Knjiga Pula sa starih razglednica vraća slike zdanja, ulica, trgova i parkova Pule iz jednog razdoblja u životu grada koje se pamti kao vrijeme uspona, gradnje i stvaranja ljudskih vrijednosti. Zato ova knjiga nije tek skup nanizanih fotografija, već jedan od nesvakidašnjih načina da se ispiše povijest Pule.

Krećući od Arsenala kao baricentra urbanističkog planiranja i svekolikog razvitka grada, knjiga bilježi i dokumentira sve one centripetalne i centrifugalne tendencije pulske gradogradnje koje su Pulu učinile onakvim gradom kakav je, in ultima linea, i danas. Starogradska jezgra sa svojim velebnim spomenicima, nove gradske četvrti i predjeli, nove građevine unutar već postojećeg srednjovjekovnog urbanog tkiva, težnja da se grad povinuje načelima vojne obrambene strategije tek su neke od značajki koje su obilježile razdoblje najbržeg, najvećeg i najljepšeg razvitka grada, a koje se jasno iščitavaju sa starih razglednica...


 Pogledajte sve od autora: Načinović, Daniel (tekst)
Pogledajte sve od nakladnika: Histria Croatica C.A.S.H., Pula
Pogledajte sve iz područja: Putopisi / vodiči / monografije / hrvatska


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno