Leach, Penelope: Prvo djeca

Autor: Leach, Penelope
Šifra: 33-23-47
Izdavač: Algoritam, Zagreb
Godina izdanja: 2003

Dimenzije: 17,00 x 23,00 cm.
Opseg: 303 stranice.
Uvez: meki, plastificiran s preklopom.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Što društvo ne čini, a trebalo bi, za današnju djecu.

Slavnu autoricu bestsellera Baby and Child (čije obnovljeno izdanje pod naslovom Vaše dijete izlazi u nakladi Algoritma), jedne od najpoznatijih knjiga o odgoju djece, ne treba posebno predstavljati. U ovoj se uznemirujućoj knjizi koja doista nikoga ne može ostaviti ravnodušnim, raspravlja o društvenim stavovima koji zapadnjačko društvo u cjelini prokazuju kao suštinski neprilagođeno, čak neprijateljsko djeci i roditeljstvu. lako prvi puta objavljena prije desetak godina, u današnje vrijeme kada gotovo da i nema europske zemlje koja se ne susreće s drastičnim padom nataliteta sa svim njegovim ekonomskim posljedicama – ovaj duboko ljudski manifest, poziv na akciju kako ga zovu neki kritičari – nije izgubio ništa od aktualnosti i značaja. Kroz niz pojedinosti iz dječjeg života, kroz njegove različite razvojne faze (osnova njezina pristupa je child oriented, usmjeren na djecu) autorica nam pokazuje koje su to društvene zablude, uvriježeni mitovi ili pak loše prikriveni sebični interesi pojedinih tržišnih čimbenika koji su učinili da roditeljsko vrijeme i energija postanu gotovo nepristupačnom kategorijom. Posljedice su svuda oko nas – loše provedene rane godine života odražavaju se u visokim stopama kriminala ili narkomanije, u rastućem broju neuravnoteženih, nesretnih i neurotičnih pojedinaca svih dobnih i socijalnih skupina… lako na trenutke gotovo nemilosrdna, knjiga ima izrazito konstruktivan pristup i nudi niz rješenja, kako za preoblikovanje ekonomskih prioriteta u zemljama zapadnoga kulturnog kruga, tako i za sustav istinske, a ne tek feministički zamišljene jednakopravnosti spolova. Društvo usmjereno na djecu društvo je u kojem se svi, bez obzira jesmo ili još nismo roditelji – a svi smo jednom bili djeca – osjećamo kao bolje i sretnije osobe.


Pogledajte sve od autora: Leach, Penelope
Pogledajte sve od nakladnika: Algoritam, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / pedagogija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.