Početna Knjige Humanističke znanosti filozofija Prošlost i budućnost 20. stoljeća

Zmegac, Viktor: Prošlost i budućnost 20. stoljeća

Autor: Zmegac, Viktor
Šifra: 148-20-2
Izdavač: Matica Hrvatska, Zagreb
Godina izdanja: 2010

Puna knjižarska cijena: 150,00 kn

Naša cijena

96,00 kn
120,00 kn

Vaša ušteda: 54,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,00 x 20,50 cm.
Opseg: 429 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski; plastificirani zaštitni ovitak.
Stanje knjige: kao nova.

Kulturološke teme epohe.

Biblioteka Posebna izdanja.


Moja knjiga temelji se na pretpostavci da knjige koje mi smatramo velikim i utjecajnim knjigama oblikuju duh epohe, ali u isti mah postaju i zrcalo epohe - knjige su pod utjecajem epohe, a epohe pod utjecajem knjiga. Odabrao sam knjige koje sam smatrao da odgovaraju na neka najvažnija pitanja našeg vremena, od društvenih pojava do egzistencijalnih filozofskih promišljanja.
Viktor Žmegač, Vjesnik

Nastojao sam pokazati neka polazišta dvadesetog stoljeća i iz tog razdoblja izvesti linije koje vode u budućnost. Uostalom, u toj se budućnosti već nalazimo, no nijedan razuman čovjek ipak neće reći da su teorije i dijagnoze kulturološke naravi zastarjele ili prevladane. Naprotiv, sve su istinske duhovne spoznaje aktualne i nema ozbiljnog kritičara ili znanstvenika koji može bez teorijskih postaja prošlog stoljeća, bez obzira na to radi li se o psihoanalizi, o mijenama u arhitekturi, o filozofiji egzistencije ili o prognostici u sjeni atomske bombe.
Viktor Žmegač, Jutarnji list

U novom esejističkom bestseleru Viktor Žmegač portretira prošlo stoljeće na temelju važnih kulturoloških i filozofskih djela koja su svojom personalnom i epohalnom reprezentativnošću obilježila 20. stoljeće. Premda je izbor takvih djela posve osoban pa ujedno nudi i obrise piščeva autoportreta, malo je onih koji autorov subjektivni izbor (Freud, Saussure, Heidegger, Benjamin, Camus, Adorno, Simone de Beauvoir, McLuhan, Fromm, Safranski i drugi) ne bi potvrdili kao svojevrstan kanon i mjerilo objektivna prikaza epohe 20. stoljeća.
 Pogledajte sve od autora: Zmegac, Viktor
Pogledajte sve od nakladnika: Matica Hrvatska, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / filozofija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno