Proizvodnja ludila

Autor: Szasz, Thomas S.
Šifra: 35-19-6
Izdavač: GHZ, Zagreb
Godina izdanja: 1982

Dimenzije: 16,00 x 23,50 cm.
Opseg: 360 stranica.
Uvez: meki, kartonski; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

Usporedno proučavanje inkvizicije i pokreta za brigu o duševnom zdravlju.

BiblioTeka.

Iz Predgovora:

Danas je uvelike rasprostranjeno mišljenje da upravo onako kako neki ljudi imaju bolesnu jetru ili bubrege, da su tako drugi bolesna duha ili poljuljana identiteta, da su »duševno bolesni« psihološki i društveno manje vrijedni od onih koje ta bolest nije zahvatila, te da se o »duševnim bolesnicima« zbog njihove navodne nesposobno­sti da »znaju što je za njih najbolje« mora brinuti porodica, čak i ako ta briga znači postupke što se bolesnicima nameću protiv njihove volje  ili  utamničenje  u  duševnoj  bolnici.
Čitav taj sistem združenih poimanja, vjerovanja i djelovanja sma­tram lažnim i nemoralnim. U prijašnjem radu Mit duševne bolesti pokušao sam pokazati kako je i zašto pojam duševne bolesti pogre­šan i varav. U ovom ću djelu nastojati prikazati kako i zašto etički i društveni sporazumi utemeljeni na tom pojmu tvore nemoralnu ideologiju netrpeljivosti. Posebno ću vjerovanje u vještice i njiho­vo proganjanje usporediti s vjerovanjem u duševne bolesti i proga­njanjem  duševnih bolesnika.Pogledajte sve od autora: Szasz, Thomas S.
Pogledajte sve od nakladnika: GHZ, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Humanističke znanosti / sociologija / antropologija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.