Početna Knjige Prirodne znanosti fizika Priručnik iz fizike

Priručnik iz fizike

Autor: Javorski, B. M.; Detlaf, A. A.
Šifra: 953-19-49
Godina izdanja: 2008

Puna knjižarska cijena: 231,00 kn

Naša cijena

180,00 kn

Vaša ušteda: 51,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,00 x 20,00 cm.
Opseg: 443 stranice.
Uvez: meki, plastični.
Stanje knjige: odlično.

Urednica: Gorjana Jerbić-Zorc.

S ruskog preveo: Stjepan Mujić.

Predgovor:

Fizika je prvi prijevod na hrvatski poznatog priručnika uglednih ruskih fizičara B. M. Javorskog i A. A. Detlafa. Autori su ga namijenili studentima tehničkih fakulteta. Nakon prvog izdanja 1972. godine priručnik je doživio nekoliko izmjena. Preveden je na mnoge jezike, a ovo je prijevod izdanja iz 1996. (izmijenjena i dopunjena verzija izdanja iz 1990.)
Priručnik daje sažeti pregled odabranih dijelova klasične i osnova suvremene fizike. Sadrži prvenstveno definicije pojmova, sažeto formulirane fizičke zakone, nužna razjašnjenja i konačne matematičke relacije, a u nekim slučajevima i izvode. Tekst je popraćen brojnim slikama i grafovima. Za razumijevanje matematičkih relacija dovoljno je uobičajeno znanje matematike studenata tehničkih fakulteta ili fizike. Nazivlje i jedinice usklađeni su s normama i mjeriteljskim propisima, a navode se i nazivi uobičajeni u starijoj literaturi. Moguće je brzo snalaženje pomoću sadržaja i kazala.
Priručnik je zamišljen kao dopuna visokoškolskim udžbenicima i stručnoj literaturi u području fizike, podsjetnik osobama koje su dobro svladale fiziku ili uputa i orijentacija onima koji pojedino područje fizike ne poznaju dovoljno. Dakle, prikladan je za studente i diplomirane inženjere tehničkih fakulteta, a također i za studente, diplomirane inženjere i profesore fizike.
Predložena literatura dostupna je u našim knjižarama i redovno se koristi na Sveučilištu u Zagrebu.
Da bi priručnik što bolje uskladili s nastavnim programima naših sveučilišta dodana su poglavlja IV.4.7. Akustika i IV. 4.8. Ultrazvuk i infrazvuk te V.7. Geometrijska optika i fotometrija, prevedena iz sličnoga priručnika istih autora uz manje dopune prevoditelja. Prevoditelj je autorski dopisao poglavlja II.6.7. Hidrostatika i aerostatika i II.6.8. Hidrodinamika i aerodinamika. (Urednica)Pogledajte sve od autora: Javorski, B. M.; Detlaf, A. A.
Pogledajte sve iz područja: Prirodne znanosti / fizika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno