Spencer-Wendel, S., Witter, B.: Prigrli život

Autor: Spencer-Wendel, S., Witter, B.
Šifra: 930-19-2
Izdavač: Fraktura, Zaprešic
Godina izdanja: 2014

Dimenzije: 13,00 x 19,50 cm.
Opseg: 391 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Prevela s engleskog: Irena Škarica.

O knjizi:

U lipnju 2011. Susan Spencer-Wendel saznala je da boluje od amiotrofične lateralne skleroze (ALS) - neizlječive bolesti koja sustavno uništava živce što opskrbljuju mišiće. Unatoč spoznaji da ne može zaustaviti brzo propadanje svoga tijela i neumitnu smrt Susan je odbila odustati od života. Kao žena iznimne snage i neustrašiva duha, ova četrdesetpetogodišnja majka troje djece pobrinula se da svaki dan bude važan.

Svoju preostalu godinu Susan je odlučila provesti u radosti: putovala je na Yukon kako bi s najboljom prijateljicom vidjela polarnu svjetlost; u Budimpeštu, gdje su ona i suprug proveli prve dvije godine braka; u sjevernu Kaliforniju kako bi upoznala svoju biološku majku; u Cipar, rodnu zemlju svog pokojnog biološkog oca, kojega nikad nije upoznala... No jedna od najvažnijih pustolovina bio je posjet New Yorku, gdje su ona i njezina četrnaestogodišnja kći Marina doživjele nezaboravno dirljivo iskustvo: kupnju vjenčanice za svadbu koju Susan neće doživjeti.

Glas o Susaninoj izuzetnoj priči proširio se svijetom i polučio iznimno snažnu reakciju. U svojim nezaboravnim memoarima Susan poziva čitatelje da joj se pridruže na putu preobrazbe dijeleći s njima zahvalnost i mudrost, koje su joj životne vodilje. “Pišem o prihvaćanju, o životu u radosti i umiranju u radosti i o vraški mnogo smijeha kojim je taj proces popraćen.” Prigrli život ispunjenje je njezine posljednje želje: “Da se ljudi nasmiju i zaplaču i grle svoju djecu i šale se s prijateljima i budu svjesni kako je divno biti živ.”


Pogledajte sve od autora: Spencer-Wendel, S., Witter, B.
Pogledajte sve od nakladnika: Fraktura, Zaprešic
Pogledajte sve iz područja: Književnost / biografije / autobiografije


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno