Landauer, Gustav: Poziv na socijalizam

Autor: Landauer, Gustav
Šifra: 32-23-27
Izdavač: DAF, Zagreb
Godina izdanja: 2021

Dimenzije: 13,50 x 20,50 cm.
Opseg: 166 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.


O knjizi:

Stigla je revolucija kakvu nisam predvidio. Stigao je rat koji sam predvidio; i u njemu sam tada već rano vidio kako se nezadrživo pripremaju slom i revolucija.

Doista bezgranično ogorčen kažem: pokazuje se da sam bio u pravu u svemu bitnom što sam davno rekao u ovom Pozivu i u člancima mojeg Socijalista. Politička je revolucija u Njemačkoj još izostajala; sad je temeljito provedena, i samo bi nesposobnost revolucionara u izgradnji prije svega novog gospodarstva kao i nove slobode i samoodređenja mogla biti kriva što je došlo do reakcije i privilegirani su stekli nove ovlasti. Da marksističko-socijalnodemokratske stranke u svim svojim nijansama nisu sposobne za političku praksu, za konstituiranje čovječanstva i njegovih narodnih institucija, za zasnivanje carstva rada i mira, te u jednakoj mjeri za teorijsko shvaćanje društvenih činjenica, to su posvuda pokazale na najstrašniji način, u ratu, prije njega i poslije njega, od Njemačke do Rusije, od oduševljenja za rat do bezduhovno neproduktivnog režima užasa, među kojima ima srodnosti u biti, a i postojala je više nego čudnovata povezanost.


Pogledajte sve od autora: Landauer, Gustav
Pogledajte sve od nakladnika: DAF, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / novinarstvo / politologija / diplomacija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.