Početna Knjige Društvene znanosti ekonomija Poslovna statistika + Pregled formula iz Poslovne statistike

Poslovna statistika + Pregled formula iz Poslovne statistike

Autor: Dumičić, Ksenija et al.
Šifra: 131-19-20
Izdavač: Element, Zagreb
Godina izdanja: 2011

Puna knjižarska cijena: 250,00 kn

Naša cijena

170,00 kn

Vaša ušteda: 80,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 652 + 61 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjiga: mjestimično podcrtavano i skriptirano (grafitna olovka - obrisivo), markirano na nekoliko mjesta, inače sve uredno i u vrlo dobrom stanju.

Autori: Ksenija Dumičić, Vlasta Bahovec, Mirjana Čižmešija, Nataša Kurnoga Živadinović, Anita Čeh Časni, Saša Jakšić, Irena Palić, Petar Sorić, Berislav Žmuk.

Sa stranica izdavača:


Knjiga je namijenjena studentima ekonomskih fakulteta i to prvenstveno onima koji strudiraju poslovnu ekonomiju. Napisana je sa svrhom da upozna studente sa širokom praktičnom mogućnošću primjene statističkih grafičkih i numeričkih metoda u deskriptivnom i inferencijalnom pristupu analizi poslovnih podataka pomoću sotfvera.

Nakon upoznavanja sa statističkim dizajnima, izvorima poslovnih podataka u okruženju harmonizacije s europskim statističkim sustavom i teorijskog izlaganja o pojedinim statističkim metodama, uvijek slijede brojni ilustrativni primjeri iz poslovnih primjena. Udžbenik obuhvaća metode za poslovno odlučivanje, poslovno prognoziranje i statističku kontrolu kvalitete. Naglasak je na razumijevanju adekvatnosti primjene metoda, uporabi statističkih softvera i tumačenju rezultata.

Udžbenik Poslovna statistika sadrži veliki broj ilustrativnih primjera i zadataka za vježbu s rješenjima. Primjeri i primjene nerijetko su uzeti iz poslovne i ekonomske prakse te nekih konkretnih istraživanja samih autora.
Udžbenik detaljno pokriva program prediplomskog sveučilišnog predmeta Poslovna statistika i vjerujemo da će pomoći studentima da budu uspješni ne samo u polaganju ispita, već i u korištenju izloženim statističkim metodama u znanstvenoistraživačkom i stručnom radu.

Uz udžbenik, studentima će pri učenju i ponavljanju gradiva od velike pomoći biti i knjižica Pregled formula iz Poslovne statistike, koja sadrži sve važne formule, navedene redoslijedom kojim se pojavljuju u udžbeniku Poslovna statistika.Pogledajte sve od autora: Dumičić, Ksenija et al.
Pogledajte sve od nakladnika: Element, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Društvene znanosti / ekonomija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.