Početna Tehničke znanosti elektrotehnika Poluprovodnička elektronika

Pantić, D.; Milivojević, B.: Poluprovodnička elektronika

Autor: Pantić, D.; Milivojević, B.
Šifra: 657-14-7
Izdavač: Tehnicka knjiga, Zagreb
Godina izdanja: 1978

Dimenzije: 16,50 x 24,00 cm.
Opseg: 540 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.

Autori: Dragan Pantić, Bogoljub Milivojević.

Za II, III i IV razred elektrotehničke škole.

Iz predgovora:
POLUPROVODNIČKA ELEKTRONIKA predstavlja treće prerađeno i dopunjeno izdanje Tranzistorske elektronike, koja se kao udžbenik za srednjetehničke škole koristi od 1963. godine. Tokom protekle decenije knjiga je korisno poslužila ne samo onima koji se profesionalno bave projektovanjem, razvojem i korišćenjem tranzistorskih uređaja, nego i svima koji su želeli da prošire svoja znanja iz oblasti tranzistorske elektronike.
Promenjen naslov knjige sugeriše da je u Poluprovođničkoj elektronici obuhvaćen rad ne samo tranzistorskih komponenata i kola, već i ostalih poluprovodničkih kola, uključujući diodna i integrisana kola. Ovakav izmenjen obim knjige bio je neminovan, jer je među proizvedenim uređajima u protekloj deceniji udeo integri-sanih kola nadmašio udeo tranzistorskih kola. Zbog toga su u knjizi dodate potpuno nove glave (19-25) namenjene opisu rada integrisanih kola. U ovim glavama nisu obuhvaćena sva integrisana kola, već samo ona koja se najviše primenjuju.
U želji da se poboljša udžbenička namena knjige, sve glave, u kojima je bilo potrebno, prerađene su na taj način što su na kraju-svake glave stavljena pitanja za ponavljanje, zadaci za vežbanje i literatura koja se odnosi na tu glavu. Pored toga je: obavljena i dopuna pojedinih glava radi nužne aktuelizacije - kao i tamo gde se ukazala potreba za proširenjem materije. U nekim poglavljima knjige, koja se odnose na analizu tranzistorskih kola, izvršena je preorijentacija i logičnija podela materije udžbenika, koja doprinosi lakšoj analizi izložene materije i lakšem mnemo--registrovanju, što je veoma značajno u udžbeničkoj literaturi.


Pogledajte sve od autora: Pantić, D.; Milivojević, B.
Pogledajte sve od nakladnika: Tehnicka knjiga, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Tehničke znanosti / elektrotehnika


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.