Vodopija, Ivan Berislav: Pogledi s lica i naličja

Autor: Vodopija, Ivan Berislav
Šifra: 3-23-1
Izdavač: Ex libris, Zagreb
Godina izdanja: 2021

Dimenzije: 14,00 x20,00 cm.
Opseg: 159 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Crteži: Vlado Martek.

Preuzeto s interneta:

Knjiga nove proze Ivana Berislava Vodopije (Veliki Grđevac, 1942.), pod naslovom "Pogledi s lica i naličja", vrlo je zanimljiv, ali istodobno i zahtjevan projekt. To i nije toliko čudno jer, ako smo ikada imali priliku pročitati barem neku od njegovih knjiga, shvatit ćemo da imaju jasnu i čvrstu poruku: dvojnost značenja kao neminovnost.

Sve njegove knjige, promatramo li ih u skladu s naslovom ove nove, mnogim se čitateljima mogu činiti zahtjevnima zbog mogućnosti iščitavanja na više različitih razina (s obje strane stvarnosti) pa su po mnogočemu i drukčije od većine knjiga recentne književne produkcije.

S druge strane, opet samo naizgled, čini se da je riječ o jednostavnom, lapidarnom pripovijedanju koje nerijetko obiluje poetskim pasažima.

Je li doista tako?

Priče koje su kao slučajno istrgnute iz kolotečine naših života tjeraju nas da se ipak ozbiljno zamislimo o vlastitom udjelu, iskustvu o onome što bismo i sami učinili u sličnim prilikama. Naravno, ništa nije isto niti je slučajno, jer sve ima svoje lice i naličje. I opomena je da se i sami što češće osvrnemo ne samo metaforički.


Pogledajte sve od autora: Vodopija, Ivan Berislav
Pogledajte sve od nakladnika: Ex libris, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Hrvatska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.