Jurić Zagorka, Marija: Plameni inkvizitori

Autor: Jurić Zagorka, Marija
Šifra: 125-23-46
Izdavač: August Cesarec, Zagreb
Godina izdanja: 1986

Naša cijena

€ 5,31
€ 10,62

Žao nam je, tražena knjiga više nije dostupna. Razgledajte našu ponudu, a za traženu knjigu posjetite nas ponovno ili zatražite predbilježbu.

Što je lista želja?

Dimenzije: 11,00 x 18,50 cm.
Opseg: 955 stranica.
Uvez: meki, plastificiran.
Stanje knjige: odlično.


Biblioteka Džepna knjiga; No. 18.

O knjizi:

Kao što kaže sama Zagorka, u romanu su prikazana tri posve različita ljubavna para »od kojih će svaki za sebe sa svojom ljubavi i svojom idejom imati svoju publiku«. Roman se temelji na povijesnim izvorima o vladavini kralja Stjepana VI. (u Ugarskoj Stjepana V.) i njegova sina Ladislava IV. Kumanca. Zbivanja se događaju u Hrvatskoj i Ugarskoj (Grič, Budim, Požega) u 13. stoljeću, u vremenu koje pokriva posljednju godinu Stjepanove vladavine (1272.) i prvu godinu vladavine maloljetnog Ladislava i njegove majke Elizabete, Stjepanove udovice (1273.). Riječ je o vremenu borbe Katoličke crkve protiv »krivovjernih« bogumila, sukoba i izmirenja ugarskih kraljeva s Rudolfom

Habsburškim i češkim kraljem Otokarom, te svađa hrvatskih velikaša Gisingovaca i Babonića, odnosno o vremenu »luđačkog praznovjerja«, »bjesnila histerične krvoločnosti«, »vijeku ludosti i histerije«.


Pogledajte sve od autora: Jurić Zagorka, Marija
Pogledajte sve od nakladnika: August Cesarec, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Hrvatska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.