Početna Knjige Zagreb Pješak u Zagrebu

Milčec, Zvonimir: Pješak u Zagrebu

Autor: Milčec, Zvonimir
Šifra: 65-23-297K
Izdavač: Mladost, Zagreb
Godina izdanja: 1988

Dimenzije: 24,50 x 22,50 cm.
Opseg: 206 stranica.
Uvez: tvrdi + plastificirani zaštitni ovitak.
Stanje knjige: odlično.

Gradski putopisi.

Prvo izdanje.

Slike: Vlado Jakelić.
Fotografije radova: Milica Borojević... et al.

Visokim osjećajem za detalj te nenametljivim književnim i kul­turološkim reminiscencijama, ko­jima nije promakla gotovo niti jedna relevantna činjenica iz du­hovitosti grada, Zvonimir Milčec je od grada načinio malo bogato dvorište u kojem se svi poznaju, svi dijele isto, svi su prožeti istim samo to na neki način taje, ne že­le priznati, ne diče se time. Milčecova knjiga (ne samo ova) po­javljuje se kao katalizator, inici­jator dvorišnog prepoznavanja i uvažavanja. Optimist usprkos svemu, Milčec je svoje prijekore gradu i građanima umotao ili u ironiju bez zlobe ili u puku šalu. Ove skitnje od Mirogoja do Kustošije, od Dubrave do Jaruna, od Trga Republike do Remeta itd., na trenutke prerastaju u vrsnu stvarnosnu prozu, ne prekidajući nikada vezu s činjenicama koje se ponekad nuđaju kao banal­nost (imena gostionica, zaborav­ljene osmrtnice na stablima, neki detalji iz privatne biografije i to­me slično) ali koje u kontekstu dobivaju sudbinsku važnost. Mil­čec ne slika grad vehementnim generalnim potezima već ga izno­va slaže od krhotina ogledala ko­je je sam grad u svom burnom razvoju nespretno razbio. A te se krhotine nalaze na najnevjerojatnijim mjestima do kojih je Zvoni­mir Milčec došao na jedini mo­gući način - pješice.
Tito Bilopavlović


Pogledajte sve od autora: Milčec, Zvonimir
Pogledajte sve od nakladnika: Mladost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Zagreb


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.