Ivaniševic, Aldo: Pizza na 260 načina

Autor: Ivaniševic, Aldo
Šifra: 481-16-1
Izdavač: Mladost, Zagreb
Godina izdanja: 1986

Naša cijena

64,00 kn
80,00 kn

| € 8,49
€ 10,62

Fiksni tečaj: 1 € = 7,53450 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 17,00 x 24,00 cm.
Opseg: 338 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificiran.
Stanje knjige: vrlo dobro.

S 8 fotografija u boji.

Uvod:
U današnje vrijeme »brze« prehrane bogato nadjevena i ukusna pizza može razriješiti problem kako jednostavno prirediti ručak ili večeru. Pizzu se može naručiti i brzo dobiti u jednoj od brojnih pizzeria, ali se isto tako lako pizzu može pripremiti i u domaćinstvu. Pri ruci su čak i gotova smrznuta tijesta, a namirnice za nadjev mogu se nabaviti u svakoj prodavaonici prehrambenih proizvoda.
Uz činjenicu da se pizza priprema lako i ispeče brzo, jednako je važno i to da se radi o zdravom jelu koje obiluje svim, čovjeku potrebnim, prehrambenim sastojcima. Tijesto pizze osigurava ugljikohidrate, ulje pruža potrebne masnoće, sir sadrži bjelančevine, a gljive, rajčica i drugo povrće daju vitamine i minerale. U svemu, s prehrambenog stajališta, pizza je vrlo prihvatljivo jelo koje je hranjivo, a ne nosi suviše kalorija. Prehrambena vrijednost pizze kreće se od 400 do 800 kalorija (oko 1700 do 3400 džula).
U pripremanju pizze svatko se osjeća »velikim majstorom kuhinje« jer mu ovo jelo dopušta da maštovito upotrijebi najdraže namirnice. U nadjev za pizzu može se staviti gljive, povrće, začinsko bilje, sir, voće, meso, ribu (svježu ili konzerviranu), meso školjaka ili rakova, pa čak i rižu ili tijesto. No, kombinirati treba s mjerom, želi li se postići sklad u korištenju izabranih sastojaka.
Pizza je doživjela izvanrednu popularnost u drugoj polovici ovog stoljeća. Ipak, ne radi se o jelu koje je izmišljeno nedavno. Dapače, pizza se priređivala za jelo i pred tisuću i više godina. Tada su recepti bili drukčiji, bolje rečeno bili su siromašniji jer nisu sadržavali rajčicu koja je stigla u Evropu tek krajem petnaestog stoljeća, nakon Kolumbova putovanja u Ameriku.


Pogledajte sve od autora: Ivaniševic, Aldo
Pogledajte sve od nakladnika: Mladost, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Domaćinstvo / kuharice / prehrana


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.