Kafka, Franz: Pisma

Autor: Kafka, Franz
Šifra: 105-19-42
Izdavač: Zora; GZH, Zagreb
Godina izdanja: 1977

Dimenzije: 12,00 x 19,50 cm.
Opseg: 283 stranice.
Uvez: tvrdi, platneni.
Stanje knjige: odlično.

Franz Kafka / Odabrana djela. Svezak šesti.

S njemačkog prevela: Mignon Mihaljević.

O knjizi:

Franz Kafka volio je pisati, pis­ma pogotovo. Iz njegove goleme i veoma opsežne prepiske s prijateljima, poznanicima i bližom rodbi­nom, počevši od pisama koje je kao sveučilištarae upućivao svom prija­telju iz školskih klupa Oskaru Pollaku pa sve do onih (sa samrtničke postelje) kratkih zabilježaka upuće­nih liječniku dru Klopstocku - sa­činjen je ovdje izbor onih, po našem mišljenju, najznačajnijih i najkarakterističnijih.
Nastojalo se da se po mogućnosti što bolje u ovom Izboru osvijetli i lik samoga Kafke, kao i vrijeme i prilike u kojima je živio i djelovao. To je u književnosti i umjetnosti doba uspona i pada ekspresionizma pod čijim utjecajem je i sam Kafka bio u svojim počecima, a što je osta­vilo traga i u cjelokupnom njego­vom književnom opusu. I kao što su i njegova djela simbolična, metafi­zička i analitička, poetična i paradoksalna takav je Franz Kafka i u svojim pismima.
U drugom dijelu ovoga izbora na­laze se i nekoliko Kafkinih pisama Felici Bauer s kojom je dva puta razvrgavao zaruke, kao i pisma nje­noj (a i po svemu sudeći i njegovoj) prijateljici Greti Bloch. Sumnje da se Kafka zbog Grete Bloch razišao sa Felice, kao i da je Kafka s Gretom Bloch imao vanbračno dijete ostale su za sada samo u granicama pretpostavki.
Pisma Feliciji objavljena su tek nakon njene smrti 1967, i ovdje se po prvi puta uopće nalaze u izabranim Kafkinim djelima.
Pogledajte sve od autora: Kafka, Franz
Pogledajte sve od nakladnika: Zora; GZH, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.