Početna Knjige Umjetnost glazba glazba-razno Pesme iz stomaka naroda

Tarlać, G.; Đurić V.Đ.: Pesme iz stomaka naroda

Autor: Tarlać, G.; Đurić V.Đ.
Šifra: 80-20-10
Izdavač: Studentski kulturni centar, Beograd
Godina izdanja: 2001

Dimenzije: 16,40 x 23,40 cm.
Opseg: 125 stranica.
Uvez: meki, plastificirani.
Stanje knjige: vrlo dobro.

Preuzeto s korica:

... prolog i epilog

Turbofolk je muzički Frankeštajn kraja 20. vijeka stvoren kao posljedica nasilnog zavođenja i pogrešnog shvatanja demokratije.
U svim primitivnim sredinama demokratija se tumači tako da ljudi misle da može da radi ko šta hoće. S obzirom na postmodernu i elekticizam u umjetnosti, autori turbo folka su najzad dočekali da babe i žabe mogu zajedno, ali kada pretjeraš sa količinom baba i žaba dobiješ papazjaniju kojoj sam svojevremeno dao pogrdan naziv turbo folk. Međutim, njegovi autori nisu shvatili pogrdnost imena, te se on odomaćio u njihovim redovima i vremenom posatao službeni naziv za taj groteskni pravac u muzici i životu.
Turbo folk će trajati sve dok bude trajala prva faza demokratizacije Balkana, čim se pređe u drugu fazu - on će se ugasiti. To jeste, čim se ostvari prvobitna akumulacija kapitala prelivanjem iz društvenog u privatni sektor.
U drugoj fazi, kada novopečeni bogataši budu poželjeli obrazovanje, kulturno uzdizanje i emancipaciju, turbo folk će mutirati u neki drugi muzički oblik.

Rambo Amadeus.


Pogledajte sve od autora: Tarlać, G.; Đurić V.Đ.
Pogledajte sve od nakladnika: Studentski kulturni centar, Beograd
Pogledajte sve iz područja: Umjetnost / glazba / glazba-razno


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno