Ryzl, Milan: Parapsihologija

Autor: Ryzl, Milan
Šifra: 1020-19-36
Izdavač: Prosvjeta, Zagreb
Godina izdanja: 1983

Dimenzije: 13,00 x 20,00 cm.
Opseg: 286 stranica.
Uvez: tvrdi, kartonski; s plastificiranim zaštitnim ovitkom.
Stanje knjige: odlično.

S njemačkog preveo: Zvonimir Furtinger.

S ovitka:

Milan Ryzl se prihvatio pionirskog zadatka da objasni ono sto je teško objašnjivo i što izaziva zabunu, stravu, sumnju i zagonetno stanje neobjašnjive nevjerice. Zbog toga je njegova knjiga postala klasičnim priručnikom svoje vrste, jer u svijetu novoga i fascinantnoga valja pronalaziti odgovore na mnoga pitanja na koja tehnika suvremenog načina mišljenja ne može odgovoriti.
Još godine 1963. Milan Ryzl je dobio »MacDougall Award for Distin­guished Work in Parapsychology” Sveučilista Duke u Sjevernoj Karolini, a to je najveća nagrada te vrste u Sjedinjenim Američkim Državama. Slična priznanja stekao je i na Sveučilistu San Jose u Kaliforniji, a danas je nemoguće trezveno razgovarati o parapsihologiji a da se ime Milana Ryzla svakog trenutka ozbiljno ne spomene. I to ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama, nego i u Sovjetskom Savezu, Saveznoj Republici Njemačkoj, Japanu, Francuskoj i ostalim zemljama gdje proučavaju tu fantastičnu materiju koju nazivamo - parapsihologijom.
Knjiga koju vam predstavljamo ujedno je i povijest znanstvenog proučavanja tog fenomena i pregled te materije koja danas jos nema čvrsto omeđenih granica.
Tko zna, možda će nam nakon čitanja ove jedinstvene knjige biti nešto jasniji događaji parapsihološke prirode o kojima smo čuli ili čitali, a parapsihološki fenomeni neće izazivati stravu i nedoumicu.

Sadržaj:

- Uvod
- Povijest istraživanja parapsihičkih fenomena
- Izvanosjetilno zapažanje (IOZ)
- Istraživanje lOZ-a u Sovjetskom Savezu
- Parafizikalni fenomeni
- Prekognicija
- Teorija o biti lOZ-a
- Budućnost parapsihologijePogledajte sve od autora: Ryzl, Milan
Pogledajte sve od nakladnika: Prosvjeta, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Alternativa / samopomoć


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno