Početna Knjige Religija i mitologija religija Papa Franjo - Ova ekonomija ubija

Galeazzi, A.; Tornielli, A.: Papa Franjo - Ova ekonomija ubija

Autor: Galeazzi, A.; Tornielli, A.
Šifra: 88-23-102
Izdavač: Verbum, Split
Godina izdanja: 2015

Dimenzije: 14,00 x 20,50 cm.
Opseg: 187 stranica.
Uvez: meki, plastificiran s preklopom.
Stanje knjige: odlično.

O knjizi:

Zašto papu Franju napadaju kada kritizira suvremenu ekonomiju i staje u obranu siromašnih, prozivajući ga neznalicom ili čak marksistom? Takvi i slični komentari dolaze od pojedinih  libertarijanskih ekonomista, ali i iz nekih katoličkih krugova. No je li ovaj papa doista protiv kapitalizma i bogatstva? Što je to što on naziva ekonomijom isključivanja i nejednakosti? Zašto se zalaže za odbacivanje apsolutne autonomije tržišta i financijskih špekulacija? Postoji li u tomu kontinuitet crkvenoga socijalnog nauka ili je papa Franjo svojom oštrom kritikom kapitalizma učinio presedan u odnosu na svoje prethodnike?

Na sva ta pitanja detaljno odgovara ova iznimna knjiga koja donosi precizan i sveobuhvatan pregled Franjina učenja o odnosu između ekonomije i evanđelja. Knjiga sadrži i intervjue s dva ugledna ekonomska stručnjaka te ekskluzivni intervju s papom Franjom o kapitalizmu i socijalnoj pravednosti. Napisana jednostavnim i pristupačnim stilom, ova će knjiga dobro doći svima koji se zanimaju za odnos kršćanstva spram ekonomskih i društvenih sustava, kao i za teme socijalne pravednosti, ekonomije i etike, bogatstva i siromaštva itd. U trenutku kada hrvatska stvarnost vapi za strukturnim reformama i čvrstim načelima, ova bi knjiga trebala biti neophodan orijentir i za sve naše javne djelatnike i ekonomske stručnjake koji uistinu žele promicati opće dobro.

"Kada u središtu sustava više nije čovjek nego novac, muškarci i žene više nisu osobe nego sredstva logike odbacivanja koja uzrokuje duboke nejednakosti. Tržišta i financijska špekulacija ne mogu više uživati apsolutnu autonomiju."

Papa Franjo


Pogledajte sve od autora: Galeazzi, A.; Tornielli, A.
Pogledajte sve od nakladnika: Verbum, Split
Pogledajte sve iz područja: Religija i mitologija / religija


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.