Početna Književnost biografije / autobiografije Papa Franjo o životu i vjeri

Papa Franjo o životu i vjeri

Autor: Rubino, S.; Ambrogetti, F. (razgovarali)
Šifra: 1141-17-19
Izdavač: Verbum, Split
Godina izdanja: 2013

Puna knjižarska cijena: 120,00 kn

Naša cijena

90,00 kn

Vaša ušteda: 30,00 kn

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,00 x 21,00 cm.
Opseg: 199 stranica.
Uvez: tvrdi, plastificirani.
Stanje knjige: odlično.

Biblioteka Posebna izdanja; 79.

Razgovor Sergia Rubina i Francesce Ambrogetti s Jorgeom Bergogliom.

Sa stranice nakladnika:


Ova knjiga kao nijedna do sada omogućava čitatelju da upozna papu Franju izbliza – njegov život, njegove težnje i njegova promišljanja o najvažnijim duhovnim i općeljudskim temama. U srdačnu nizu razgovora s novinarima Sergiom Rubinom i Francescom Ambrogetti papa Franjo – tada još kardinal Jorge Bergoglio – iznosi svoju iskrenu ispovijest. Jednostavnim i nadahnutim riječima pripovijeda o obitelji, djetinjstvu, prvome zaposlenju i teškoj upali pluća koja je ugrozila njegovo zdravlje, ali u isto vrijeme iznijela na vidjelo prve znakove njegova svećeničkoga zvanja. Prisjeća se vremena provedenoga u sjemeništu, iskustva kao profesora psihologije i književnosti, dramatična vremena diktature u Argentini, teška i gorljiva pastoralnoga rada koji je papa Ivan Pavao II. prepoznao imenovavši ga kardinalom.
No ono što ponajviše izranja iz ove knjige jest blaga i jednostavna osobnost novoga Pape koju otkriva otvoreno progovarajući o svojim pogrješkama i slabostima, duhovnomu životu i molitvenomu iskustvu, filmovima i knjigama koje su mu drage, glazbi koju sluša, slikarima čija djela cijeni… Svoju misao ocrtava s jasnoćom, ne kolebajući se izravno progovoriti i o mnogim aktualnim temama kao što su spolni moral, celibat, skandali u Crkvi, opasnost politiziranja itd.
Papine riječi sadržane u ovoj knjizi poticaj su istinskoj obnovi pojedinca, Crkve i društva, a bliske su svim ljudima budući da upućuju na ono što je svima zajedničko – kako svojemu životu podariti smisao, voljeti i biti voljen te pronaći sreću.Pogledajte sve od autora: Rubino, S.; Ambrogetti, F. (razgovarali)
Pogledajte sve od nakladnika: Verbum, Split
Pogledajte sve iz područja: Književnost / biografije / autobiografije


Novosti

Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno