Početna Knjige Književnost Hrvatska proza i drama kompleti Panorama pogleda, pojava i pojmova I-V

Krleža, Miroslav: Panorama pogleda, pojava i pojmova I-V

Autor: Krleža, Miroslav
Šifra: 882-20-16
Izdavač: Oslobodenje, Sarajevo
Godina izdanja: 1982

Dimenzije: 14,00 x 20,00 cm.
Opseg: 4100 stranica.
Uvez: tvrdi, umjetna koža, zlatotisak na koricama i hrptovima.
Stanje knjiga: odlično.

Jubilarno izdanje u povodu 80-te godišnjice života autora.

Iz knjige:

Ova »Panorama pogleda, pojava i pojmova«, poznatija pod svojim »radnim« naslovom »Krležijana«, sadržava niz citata izabranih iz gotovo cjelo­kupnog proznog djela Miroslava Krleže /eseji, po­litička i ostala publicistika, beletristika, dnevnici itd./, objavljenog u vremenskom rasponu od 1913. do 1975. godine. Citati su birani prema načelu da svaki od njih dade što zaokruženiju, što cjelovitiju autorovu misao o jednoj ličnosti iz bogate Krleži-ne galerije domaćih i stranih likova svih epoha ili o jednom problemu: književnom, slikarskom, ki­parskom, muzičkom, filozofskom u najširem smis­lu, moralnom, društvenom, povijesnom, medicins­kom ili ma kojem drugom iz goleme lepeze pro­blema o kojima je Krleža u toku svoje dugogodiš­nje književne aktivnosti razmišljao i pisao, a na­ročito o temeljnim pitanjima čovjekove egzistenci­je: otkuda, čemu i kamo?, tj. o položaju »blijedog dvonošca« u svemiru i historiji, o čovjeku suoče­nom sa tajnom života, smrti i poezije."
Pogledajte sve od autora: Krleža, Miroslav
Pogledajte sve od nakladnika: Oslobodenje, Sarajevo
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Hrvatska proza i drama / kompleti


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.