Blushi, Ben: Otelo: Arap iz Vlore

Autor: Blushi, Ben
Šifra: 971-21-10
Izdavač: Naklada Ljevak, Zagreb
Godina izdanja: 2016

Puna knjižarska cijena: € 149,00

Naša cijena

€ 3,64
€ 7,29

Vaša ušteda: € 145,36

Dodaj u košaricu

Što je lista želja?

Dimenzije: 14,00 x 21,50 cm.
Opseg: 391 stranica.
Uvez: tvrdi, u plastificiranom zaštitnom ovitku.
Stanje knjige: kao nova.

Nagrada Europske unije za književnost 2014. godine.

Preuzeto:
Zahvaljujući pripovjednome stilu, bogatstvu jezika i dubokoj erudiciji, roman "Otelo: Arap iz Vlore" Bena Blushija jedno je od najljepših i najprofinjenijih djela albanske književnosti.

Radnja romana odvija se u 14. stoljeću, u dva poznata urbana središta srednjega vijeka: u Veneciji i Vlori. Pozadina događaja odgovara stvarnosti, a autorova književna nadgradnja tijesno je povezana s povijesnim činjenicama pa se stječe dojam da su se oni uistinu dogodili prije više od 600 godina u Vlori, a da ih je Shakespeare preuzeo i premjestio u Veneciju.

Jedan od najintrigantnijih elemenata Blushijeva romana upravo je karakterizacija likova, preuzeta i prilagođena iz Otela, jedne od najpoznatijih Shakespeareovih tragedija. Otelo tako upoznaje Desdemonu, Emiliju i Jaga u Veneciji, ali neobičnim spletom okolnosti dio života provede u albanskoj Vlori, ostvarujući interakcije s mnogim zanimljivim likovima, poput srpskoga princa Kasija, glasovitog liječnika Stefana Gjike, odvažnog ratnika Andree i turskog osvajača Hamita.


Pogledajte sve od autora: Blushi, Ben
Pogledajte sve od nakladnika: Naklada Ljevak, Zagreb
Pogledajte sve iz područja: Književnost / Svjetska proza i drama / pojedinačni naslovi


Česta pitanja

Pogledaj sva česta pitanja

Posljednje kupljeno

Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naša Pravila privatnosti.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Pravilima privatnosti pročitajte ovdje.

Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.